FERDIG: Fabio Capello fullfører ikke kontrakten som opprinnelig varte til og med EM-sluttspillet i sommer. Foto: AP/Tim Hales
FERDIG: Fabio Capello fullfører ikke kontrakten som opprinnelig varte til og med EM-sluttspillet i sommer. Foto: AP/Tim HalesVis mer

Fabio Capello har sagt opp som England-sjef

FA bekrefter.

(Dagbladet): Fabio Capello har sagt opp som England-manager. Det bekrefter det engelske fotballforbundet  (FA) i en pressemelding.

Italieneren var i kveld i et times langt møte med blant annet FA-leder David Bernstein. Der ble Capellos krasse uttalelser om deres avgjørelse å frata John Terry kapteinsbindet sto sentralt i diskusjonene.

- Jeg vil gjerne si i løpet av dagens møte og under hele hans tid som England-sjef har Fabio oppført seg ekstremt proffesjonelt. Vi har akseptert Fabios oppsigelse, og er enig i at det er en riktig avgjørelse. Vi vil gjerne takke Fabio for arbeidet han har gjort, og ønsker ham lykke til i fremtiden, sier Bernstein i pressemeldingen.

Det vil bli avholdt en pressekonferanse klokka 1300 i morgen, og FA vil ikke kommentare saken mer før det.

Capello har vært England-manager siden 2008, og ledet England i 42 kamper, ifølge Infostrada.

Han har vunnet 28 av dem, spilt uavgjort i åtte og tapt seks. England skuffet stort under VM i Sør-Afrika i 2012, og ble sendt hjem med halen mellom beina etter å ha blitt slått 4-1 av Tyskland.