PÅ PLASS I TYSKLAND: Ashley Coles nå fraseparerte kone Cheryl og Victoria Beckham var begge på plass under VM for fire år siden. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS
PÅ PLASS I TYSKLAND: Ashley Coles nå fraseparerte kone Cheryl og Victoria Beckham var begge på plass under VM for fire år siden. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERSVis mer

Fabio slipper fotballfruene løs likevel

Har skiftet mening om WAGs.

||| (Dagbladet): Da Fabio Capello overtok som Englands landslagssjef, strammet han umiddelbart et jerngrep om den engelske troppen.

Samlinger skulle handle om bredsidepasninger, sideforskyvning og bakrom - ikke PlayStation og WAGs.

Tidligere har nemlig såkalte WAGs (wives and girlfriends) - med høy partyfaktor og store shoppingposer - stjålet mye av showet. Derfor ga han tidligere denne sesongen spillerne frueforbud i det kommende verdensmesterskapet.

Nå har han ombestemt seg.

GrillkvelderCapello har nemlig snakket med Marcello Lippi, som for fire år siden ledet Italia til VM-gull i Tyskland. Lippi har overbevist Capello om at spillerne er avhengig av nær kontakt med familiene sine om de skal nå til topps i mesteskapet.

- Stemningen i gruppa er veldig viktig. Lippi fortalte at spillerne hadde fridager hvor spillerne bodde sammen med familiene sine, sier Capello ifølge The Independent.

Jernhånden har altså smeltet litt, og i juni smelter han kanskje enda mer - i løpet hyggelige grillkvelder i den sørafrikanske vinternatta.

- Etter hver kamp arrangerte den italienske troppen grilling, noe som skapte stort samhold i gruppa. Det er disse små tingene som kan utgjøre den lille forskjellen. Managere må forstå hva som er best, sier Capello.
 
Rio-kritikkDen italienske England-sjefen blir sett på som knallhard - og mange mener han er litt for følelsesløs. Selv mener han derimot at det utenomsportslige også er viktig for et fotballag, og han trekker fram en historie fra tida som Real Madrid-trener.

- Da jeg kom dit hadde de ikke vunnet noe på tre år, noe som er lenge for en klubb som Real Madrid. I garderoben var det tre forskjellige lag - ei søramerikansk gruppe, de spanske og resten. Jeg måtte jobbe hardt for å bryte ned disse gruppene og få alle samlet. Da vil klarte det, begynte vi å vinne, sier Capello.

I Tyskland-VM bodde flere av fotballfruene på spillerhotellet i Baden-Baden nesten hele mesterskapet. Til og med noen av spillerne syntes det ble for mye av det gode.

Rio Ferdinand tok for ett år siden et kraftig oppgjør med kulturen som ble skapt under Sven-Göran Erikssons ledelse.

ÅPNER OPP: Fabio Capello - her sammen med Sør-Afrikas president Jacob Zuma - vil gjøre VM hyggeligere for spillerne. Foto: CARL COURT/AFP
ÅPNER OPP: Fabio Capello - her sammen med Sør-Afrikas president Jacob Zuma - vil gjøre VM hyggeligere for spillerne. Foto: CARL COURT/AFP Vis mer

- Hvis jeg skal være ærlig, så ble vi litt av et sirkus med tanke på WAGs-situasjonen. Det kunne virke som det var et stort show rundt hele England-stallen. Det var som å se på at et teaterstykke ble framført, og fotballen ble nesten sekundær. Folk bekymret seg mer for hva andre hadde på seg og hvor de skulle gå ut enn om Englands landslag. Dette ble også overført til laget, sa Manchester United-stopperen.

Nye reglerLandslagssjefen hadde ikke vært lenge i jobben før han skjønte at noe måtte gjøres med kulturen i troppen. Han laget derfor ei liste over regler spillerne ble nødt til å forholde seg til:

• Det blir ingen besøk til spillerhotellet, verken fra jenter, venner eller agenter.

• Spillerne må innta måltidene sine ved samme bord og de må møte opp presist.

• Dress og slips er ut på vei til kamp, nå er det treningsdresser som gjelder. På fritida er shorts og sandaler bannlyst.

• Det samme gjelder mobiler, så lenge ikke spillerne er på eget rom.

• PlayStation eller dataspill tillates ikke på hotellrommet.

- Hvis folk er forbløffet over disse reglene, så er det fordi de ikke er vant til dem. Jeg mener vi har forpliktelser overfor supporterne. Derfor trenger vi arbeidsregler, slik at alt går skikkelig for seg, sa Capello.

PÅ TIVOLI: Coleen (Wayne Rooney), Elen (Frank Lampard), Lisa (Michael Carrick) og Carly (Joe Cole) lekte seg på tivoli under VM i Tyskland. Foto: PATRICK SEEGER/EPA
PÅ TIVOLI: Coleen (Wayne Rooney), Elen (Frank Lampard), Lisa (Michael Carrick) og Carly (Joe Cole) lekte seg på tivoli under VM i Tyskland. Foto: PATRICK SEEGER/EPA Vis mer