ENGELSK SPIRIT: Dét vil Fabio Capello ha når VM sparkes i gang i Sør Afrika i juni. Her i samtale med Wayne Rooney på treningsfeltet. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET.
ENGELSK SPIRIT: Dét vil Fabio Capello ha når VM sparkes i gang i Sør Afrika i juni. Her i samtale med Wayne Rooney på treningsfeltet. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET.Vis mer

Fabio vil se engelsk vilje i VM

Det er Englands fremste styrke, mener landslagssjefen.

||| • DIREKTE 14.15: Japan - England i livestudio.

IRDNING (Dagbladet): - Dette er veldig viktig. Jeg har sagt til spillerne at jeg vil ha den engelske «spiriten». Dere kan ha italiensk, svensk, brasiliansk eller skotsk manager som kan lære dere ulike stilarter. Men det virkelig viktige er at dere viser den engelske viljen, sa manager Capello på gårsdagens pressekonferanse her i den lille østerrikske byen Irding der England har lagt sin før-VM-leir.

Rooney i slag
Dagbladet fulgte i går treningen på ATV-arenaen i landsbyen ved foten av alpene. Og for dem som var redde for at Wayne Rooney har mistet storformen:

Den er meget intakt.

Manchester United-spilleren er i storslag.

Liverpools midtbanekonge Steven Gerrard var også tilbake for fullt og gjennomførte hele treningen etter å ha gitt seg før slutt på de to siste øktene med leggtrøbbel. Manchester Citys Gareth Barry, som har vært fast midtbaneanker gjennom hele VM-kvaliken, er dermed Capellos største skadeproblem.

- Hvis Barry kan trene normalt like etter vår første VM-kamp i Sør-Afrika, så er han med i troppen. Hvis ikke, så er han ute, slår italieneren fast.

Eksperimenterer
Tirsdag skal han barbere troppen fra 27 til 23. Capello røpet i går at 20 navn er bankers. I dagens møte med Japan i Graz må derfor  tre av dem overbevise.

Førsteelleveren bærer derfor preg av å være eksperimentell med lyntogene Aaron Lennon (venstre) og Theo Walcott på hver sin ving.

Mens Tottenhams Tom Huddlestone (midtbaneanker) og Sunderlands Darren Bent (spiss) er de to fra start som må levere for å få plass i troppen.

England møter USA i første VM-kamp 12. juni i Rustenburg i Sør-Afrika. De andre lagene i gruppe C er Algerie og Slovenia. 

VIKTIG VM-TRIO: Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Frank Lampard. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET.
VIKTIG VM-TRIO: Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Frank Lampard. Foto: Hans Arne Vedlog / DAGBLADET. Vis mer