Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fabregas: - Vi har lært å bli tøffe i England

Spania møter Ukraina klokka 15.

• Følg Spania - Ukraina direkte klokka 15

(Dagbladet.no:) I ettermiddag spiller Spania sin åpningskamp i VM, mot Ukraina. Spanjolene - de som bryr seg om landslaget - holder pusten, og håper at de skal lykkes i VM for en gangs skyld.

Alt de har å vise til er fire kvartfinaler siden 1950.

Cesc Fabregas (19) har virkelig blomstret i Arsenal-trøya denne sesongen, og han har trua på fortsatt suksess i Spania-drakta.

- Selvtilliten i laget er veldig høy. Jeg mener vi har et av de mest tekniske lagene i verden - og vi er klar over det. Derfor tror jeg vi kan gå langt i Tyskland, sier han til FIFAworldcup.com.

Tøffere holdning

De siste åra har flere spanjoler reist til England og Premier League, deriblant José Antonio Reyes (Arsenal), Xabi Alonso og Luis Garcia (begge Liverpool).

Nettopp dette er en av årsakene til at Fabregas tror Spania kan lykkes denne gangen.

VIL LEVERE VARENE - FOR EN GANGS SKYLD: Cesc Fabregas tror Spania kan lykkes i år. Her sammen med Arsenal-lagkamerat José Antonio Reyes (til venstre). Foto: EPA
VIL LEVERE VARENE - FOR EN GANGS SKYLD: Cesc Fabregas tror Spania kan lykkes i år. Her sammen med Arsenal-lagkamerat José Antonio Reyes (til venstre). Foto: EPA Vis mer

- Vi har en del spillere som har vært i England en stund, og jeg tror det bedrer innstillingen vår. Jeg kan ikke akkurat sette fingeren på noe, men de er en helt annen holdning i England. Det er litt tøffere, og det vil slå positivt ut for oss, mener 19-åringen.

Også Xabi Alonso tror Spania vil dra nytte av det de har lært i England.

- Det er generelt sett bra at vi har spillere i utlandet, for det betyr at spillerne er blitt bedre. Vi lærer ting i andre ligaer, og det kan slå positivt ut på landslaget også, sier han til VMs hjemmeside.

- På tide

- Det er ganske annerledes å spille i England, det går litt raskere og er litt tøffere, sier Alonso

Også han mener at Spania har et godt nok lag til å lykkes i år.

- Tidligere har vi kanskje manglet litt tur. Vi er desperate etter å nå langt, til finalen eller i hvert fall en semifinale.

Spania-trener Luis Aragones synes ikke det er så rart at mange ikke tror på dem.

Fabregas: - Vi har lært å bli tøffe i England

- Historisk sett har vi ikke levert gode nok resultater i VM, og da er det ikke overraskende at folk ikke tror på oss. Men nå er det på tide å vise hvor gode vi er, sier han ifølge BBC.

- Flere klassespillere

Ukrainske supportere har den siste tida vært usikre på om Andrej Sjevtsjenko er frisk nok til å spille. Han var uten med en kneskade i en måned, før han gjorde comeback i den siste oppkjøringskampen mot Luxemburg. Da scoret han også.

- Ukraina er et bra lag, og Sjevtsjenko kan avgjøre en kamp i løpet av sekunder, sier Fabregas.

Aragones vil ikke snakke for mye om den kommende Chelsea-spissen.

- De er mer enn bare ham. De har en rekke klassespillere og det er en vanskelig jobb å stoppe kontringene deres, sier Aragones.

Spania-kaptein Raul kommer til å starte på benken i ettermiddag, og Fernando Torres og David Villa starter sannsynligvis på topp.

• Følg Spania - Ukraina direkte klokka 15

HAR ENGLAND-ERFARING: Xabi Alonso tror, som Fabregas, at de kan dra nytte av erfaringene fra Premier League.
PÅ TIDE: Spania-sjef Luis Aragones mener det er på tide de viser hvor gode de er.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling