VANSKELIG VURDERING: Kollisjonen mellom Cesc Fabregas og Carles Puyol resulterte i straffespark for Fabregas og rødt kort for Puyol.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
VANSKELIG VURDERING: Kollisjonen mellom Cesc Fabregas og Carles Puyol resulterte i straffespark for Fabregas og rødt kort for Puyol.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Fabregas frykter beinbrudd etter Barcelona-drama

- Håper jeg kan dra på meg Arsenal-trøya igjen denne sesongen.

||| (Dagbladet): Arsenal - Barcelona 2-2.

Straffe eller ikke straffe?

Det er spørsmålet mange stiller seg i kjølvannet av det høydramatsike kvartfinalemøtet mellom Arsenal og Barcelona på Emirates Stadium.

Ja, mente dommer Massimo Busacca da han etter en kort tenkepause valgte å peke på ellevemetersmerket etter at kapteinene Cesc Fabregas og Carles Puyol kolliderte i feltet sju minutter før slutt. Samtidig var han etter regelverket tvunget til å kommandere Barcelona-midtstopperen av banen med marsjordre.

HÅP I HENGENDE SNØRE: Cesc Fabregas' utligning fra straffemerket, gir Arsenal fortsatt håp om avansement.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
HÅP I HENGENDE SNØRE: Cesc Fabregas' utligning fra straffemerket, gir Arsenal fortsatt håp om avansement.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

Det er ingen tvil om at kamplederen var etterlatt med en vanskelig avgjørelse å ta. Puyol gjorde tilsynelatende alt for å unngå kontakt med landsmannen, som hektet skuddfoten fast mellom beina hans.

Samtidig viste reprisene at den hårfagre kraftpluggen var nokså bevisst på hvordan han skulle posisjonere seg for å få sammenstøtet til å se så ubevisst ut som mulig.

Håp
Uansett: Fabregas viste ingen sentimentalitet overfor klubben som var med på å foredle ham til den fantastiske fotballspilleren han er i dag.

På nådeløst vis sendte han Victor Valdes én vei og ballen den andre på det påfølgende straffesparket.

KJENTE SMERTER: Cesc Fabregas merket at noe var galt da han løp fram for å hente med seg ballen etter straffesparket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS
KJENTE SMERTER: Cesc Fabregas merket at noe var galt da han løp fram for å hente med seg ballen etter straffesparket.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ADRIAN DENNIS Vis mer

Leggskade
Men gleden over scoringen ble raskt avløst av frykt for at noe var galt - alvorlig galt for Fabregas.

Spanjolen måtte sette seg ned på gresset og vente på medisinsk assistanse. 22-åringen fullførte til slutt kampen, men forlot Emirates på krykker.

- Jeg har det ikke bra. Vi er nødt til å vente til i morgen, men jeg håper at jeg kan dra på meg Arsenal-trøya igjen denne sesongen. Jeg frykter det verste, og det er at jeg har brukket noe. Jeg tror ikke at jeg kommer til å få gode nyheter, selv om jeg selvfølgelig håper på det, sier Fabregas, sa Arsenal-kapteinen, ifølge Sporting Life.

FRYKTER BEINBRUDD: Cesc Fabregas klarte ikke å stå på beinet etter straffesparket, og måtte motta hjelp før han fortsatte kampen. Nå frykter han beinbrudd.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez
FRYKTER BEINBRUDD: Cesc Fabregas klarte ikke å stå på beinet etter straffesparket, og måtte motta hjelp før han fortsatte kampen. Nå frykter han beinbrudd.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

Fabregas, som uansett ville ha mistet returoppgjøret på Camp Nou med suspensjon, skjønte at noe var galt med leggbenet da han skulle plukke opp ballen fra nettmaskene.

- Jeg følte meg sterk da jeg tok straffesparket, men da jeg løp for å hente ballen, klarte jeg plutselig ikke å gå noe mer. Det er fibula. Jeg tror jeg viklet beinet mitt mellom Puyols da jeg skjøt, forklarte Fabregas.

Brøt engelsk forbannelse
Før all straffedramatikken, som blåste nytt liv i håpet om avansement, virket alt snakk om Arsenal i semifinalen dødt og begravet da Zlatan Ibrahimovic la på til 0-2 før timen var spilt i Nord-London.

Svensken, som på 10 møter med engelske lag i europacupsammenheng sto med 10 målløse kamper, jaget bort et gammelt spøkelse da han lurte Arsenals offsidefelle bare sekunder etter pause.

Like før hvilen måtte William Gallas av banen med skade og midtbaneanker Alex Song inn på midtstopperplass. Kommunikasjonen med makker Thomas Vermaelen var ikke den beste, og kameruneren var ikke med på notene da kollegene i backrekka tok ett skritt fram for å sette Zlatan i offside.

Da Manuel Almunia, som inntil da hadde spilt en av sine livs kamper, rykket ut fra streken, var ventetida over for Barcelona-spissen.

MISTER RETUREN: Cesc Fabregas pådro seg gult kort da han felte Sergio Busquet. Kortet betyr at Arsenal-kapteinen må stå over returoppgjøret neste tirsdag, men frykten for en alvorlig skade er langt større.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
MISTER RETUREN: Cesc Fabregas pådro seg gult kort da han felte Sergio Busquet. Kortet betyr at Arsenal-kapteinen må stå over returoppgjøret neste tirsdag, men frykten for en alvorlig skade er langt større.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer

Med en følsom lobb over hodet på en keeper på halvdistanse, hadde «Ibra» sendt Barca i ledelsen og brudt en forbannelse som har fulgt ham fra Ajax via Juventus og Inter til Barcelona.

Historien gjentok seg 13 minutter seinere da Song nok en gang ikke var med på den kollektive tankegangen i forsvarsfireren. Med tid og plass, valgte Zlatan denne gang å gå for kraft og hamret ballen over skulderen på Almunia, som knapt rakk å få opp hanskene.

Ibrahimovic er viden kjent for sin frittalenhet, og lot ikke til å være nevneverdig opptatt av alle skriveriene i forkant.

— Jeg hadde to mål i Champions League før jeg scoret de to målene i dag. Engelskmennen interesserer meg ikke. Jeg bryr meg ikke om de kriterserer meg. Bare fordi man scorer mot engelskmenn, betyr ikke det at man presterer på toppnivå. Dessuten har jeg scoret mot dem med landslaget, sier Zlatan til Viasat, ifølge Aftonbladet.

Uansett hva Zlatan måtte mene om engelskmenn, var ikke de to fulltrefferne mer enn hva Barcelona fortjente.

De regjerende Champions League-mesterne hadde nemlig vært Arsenal knusende overlegne i alle spillets faser, og den første scoringen var gjestenes 16.(!) avslutning mot vertenes to på det tidspunktet.

Walcott satte fart
Med to baklengs i sekken så det meste håpløst ut for vertene, og Wenger hadde bare ett innbytterkort igjen etter å ha måttet erstatte både nevnte Gallas og Andrej Arsjavin på grunn av skader før pause.

GODT BYTTE: Arsene Wenger hadde bare ett innbytterkort igjen da han satte inn Theo Walcott. Det lyktes han godt med. Walcott satte fart på Arsenal og scoret selv reduseringsmålet.Foto:SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
GODT BYTTE: Arsene Wenger hadde bare ett innbytterkort igjen da han satte inn Theo Walcott. Det lyktes han godt med. Walcott satte fart på Arsenal og scoret selv reduseringsmålet.Foto:SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Det var til gjengjeld et kort Wenger spilte ut på rett tidspunkt, og som skulle vise seg å være en joker.

Theo Walcott satte bokstavelig talt fart på Arsenal.

Barcelonas angrepsspillere vet å stjele overskrifter, men klubben gir heller ikke ved dørene defensivt. Derfor skulle man kanskje ikke tro at Walcott kom til å få særlig med bakrom å boltre seg i.

BRØT ENGELSK FORBANNELSE: Zlatan Ibrahimovic hadde aldri tidligere scoret mål mot engelsk motstand. Mot Arsenal brøt han forbannelsen med to viktige bortemål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSEP LAGO
BRØT ENGELSK FORBANNELSE: Zlatan Ibrahimovic hadde aldri tidligere scoret mål mot engelsk motstand. Mot Arsenal brøt han forbannelsen med to viktige bortemål.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSEP LAGO Vis mer

Den lynhurtige engelskmannen identifiserte imidlertid den bakre firerens svakhet, og lurte venstreback Maxwell raskt ut på gyngende grunn etter innhoppet.

Etter 69 minutter skulle han også få uttelling da han skar inn fra høyre, fikk kroppen foran og tok med seg Nicklas Bendtners godt vektede pasning inn i boksen.

Fra skrått hold dunket han ballen via Victor Valdes, og Arsenal hadde redusert.

Det var åpenbart vitamininnsprøytningen «Gunners» trengte, for de siste 20 minuttene av kampen hadde London-laget de katalanske gigantene i kne etter å ha vært løpende imellom kampen igjennom.

BRYR SEG IKKE: Zlatan Ibrahimovic sier at engelskmenn ikke interesserer ham etter to mål mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSEP LAGO
BRYR SEG IKKE: Zlatan Ibrahimovic sier at engelskmenn ikke interesserer ham etter to mål mot Arsenal.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOSEP LAGO Vis mer

Fabregas sørget for utligningen fra straffemerket, men med to bortemål er det Barcelona som tar med seg favorittstempelet inn mot returen på Camp Nou kommende tirsdag.

Suspenderte nøkkelspillere
Det blir en kamp som spilles uten Fabregas, Gerard Piqué og Carles Puyol. De to førstnevnte pådro seg suspensjoner da de begge fikk gult kort, mens Puyol må stå over på grunn av det røde kortet.

Likevel kan man glede seg over en fantastisk fotballkamp der ingen av lagene gjorde de enorme forhåndsforventningene til skamme.

- For den nøytrale var dette en fantastisk kamp. Laget kjempet seg fantastisk tilbake i dag. Vi viste karakter, sier målscorer Walcott til Viasat.

Gallas ute for sesongen
Sjefen var også stolt over Arsenal-comebacket.

- Det eneste jeg synes er beklagelig er at vi er at vi ga bort to billige mål mot et lag som kan omsette sjansene sine uten at vi gir dem til dem. Men vi viste stor styrke da vi kom tilbake, og klarer vi å holde oss organiserte i Barcelona, mener jeg at vi har en sjanse, sier Arsene Wenger til Sky Sports.

Franskmannen vet ennå ikke hvor ille det står til med Fabregas, men tar det for gitt at han mister helgens kamp mot Wolves. Hva William Gallas angår, tror Wenger at sesongen er over, og det like etter at han hadde kommet tilbake fra en annen skade.

- Han pådro seg en strekk i leggmuskelen, og jeg tror det betyr at sesongen hans er over. Det betyr imidlertid ikke at han mister VM. Jeg tror han blir klar til VM, sier Wenger til Canal+, ifølge Sky Sports.

UTE FOR SESONGEN: Arsene Wenger tror William Gallas mister sesonginnspurten etter at midtstopperen pådro seg en strekk i leggmuskelen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
UTE FOR SESONGEN: Arsene Wenger tror William Gallas mister sesonginnspurten etter at midtstopperen pådro seg en strekk i leggmuskelen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi Vis mer