Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fabregas har blitt voksen

Arsene Wenger er imponert over at Cesc Fabregas selv fikk kontroll på temperamentet sitt.

• Direkte klokka 21: Arsenal - Blackburn

(Dagbladet.no) Cesc Fabregas (20) har vært en av sesongens beste spillere i Premier League.

Arsenal har overrasket og kan med seier mot Blackburn i kveld sikre seg ei luke på fem poeng ned til serietoer Manchester United. Arsene Wengers unge mannskap har bare tapt én seriekamp så langt - og har modnet raskt.

En av dem som har vokst mest det siste året, ifølge Wenger, er nettopp Fabregas.

Kranglet med Hughes

For nesten nøyaktig ett år siden havnet spanjolen i klinsj med Blackburn-manager Mark Hughes etter en cupkamp mellom de to lagene. Manageren ble rasende over en kommentar Fabregas kom med.

- Han spurte om jeg hadde spilt for Barcelona, og da jeg svarte ja, ristet han på hodet som om han ikke kunne tro det. Deretter sa han: «Vel, dette var ikke Barcelona-fotball», fortalte Hughes.

Fabregas spilte for ungdomslaget til Barca, men ble snappet opp av Arsenal før han rakk å debutere på a-laget. Wenger forteller nå at midtbanespilleren har et roligere temperament enn tidligere.

HISSET OPP HUGHES: Cesc Fabregas slang med leppa etter en kamp mot Blackburn i fjor, og Mark Hughes ble forbannet. Foto: REUTERS
HISSET OPP HUGHES: Cesc Fabregas slang med leppa etter en kamp mot Blackburn i fjor, og Mark Hughes ble forbannet. Foto: REUTERS Vis mer

- Cesc er engasjert og du vil alltid ha spillere med vinnerinstinkt. Noen ganger kan det gå litt for langt, men Cesc har oppført seg bemerkelsesverdig bra denne sesongen. Jeg kan ikke komme på en eneste hendelse, sier Wenger ifølge The Independent.

- For en stund siden var han kanskje på vei i litt feil retning, men dette har han nå korrigert - uten at jeg har hatt noe med det å gjøre. Han er såpass intelligent at han selv skjønte at det var han vei han ikke ønsket å gå, sier den franske manageren.

Ville grepet inn

Wenger sier at han ville grepet inn om ikke Fabregas selv hadde gjort noe med temperamentet sitt

- Men denne gangen var ikke det nødvendig. Han sa unnskyld til Hughes og etter dette har det ikke vært noen problemer med ham.

Fabregas er uansett en smågutt i forhold til de virkelig hissige spillerne i Premier League. Og Wenger har hatt noen av dem i rekkene sine tidligere.

- Vi hadde et problem med Patrick Vieira en periode, men også han forbedret seg. Talentfulle og store spillere går hjem etter en kamp og tenker «Hva gjorde jeg riktig i dag, hva gjorde jeg galt i dag?», sier Wenger til The Times.

Ifølge den offisielle statistikken til Premier League er Vieira sammen med Duncan Ferguson den spilleren som har fått flest røde kort siden 1992 - med hele åtte utvisninger. Han er på 3. plass på gule kort-lista med 77 advarsler.

image: Fabregas har blitt voksen

Mange skader

Blackburn må klare seg uten mange nøkkelspillere i kveld - deriblant Morten Gamst Pedersen, som er ute med karantene. David Bentley vender imidlertid tilbake til London, bare noen dager etter at han spilte sin andre landskamp for England.

Han fikk bare én seriekamp for Arsenal, før han via Norwich forsvant til Blackburn.

- Det er ikke sikkert David ville vært der han er i dag hvis det ikke hadde vært for Arsenal. Jeg lot ham gå og jeg er veldig fornøyd med at vi har bidratt til å forme ham som spiller, sier Wenger ifølge The Guardian.

Også Arsenal må klare seg uten sentrale spillere på Emirates i kveld. Mathieu Flamini og Philippe Senderos ble begge skadd på landslagsoppdrag og er tvilsomme. Abou Diaby er også ny på skadelista, som fra før besto av spillere som Robin van Persie, Tomas Rosicky og Johan Djourou.

Kolo Touré er derimot tilbake, etter at Elfenbenskysten tapte 4-2 mot Ghana i bronsefinalen i afrikamesterskapet.

SLAPP Å GRIPE INN: Arsene Wenger sier at han ville grepet inn hvis ikke Cesc Fabregas selv hadde skjerpet seg.
SNAKKER MED BEINA: Denne sesongen har Fabregas også blitt en måltyv. Det har bare blitt ett mål siden mitt av november, men totalt sett har han nettet 12.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media