Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fabregas herjet med Juve

- En disiplinert oppvisning, sier Arsene Wenger.

(Dagbladet.no): Arsenal-Juventus 2-0.

Arsenal viste tidvis mesterklasse hjemme mot Juventus i kveld. Og da Juventus-spillerne i frustrasjon dro på  seg to røde kort i sluttminuttene, skal de ikke få det enkelt i hjemmemøtet heller.

- Det var alt du kan ønske deg - en disiplinert oppvisning. Vi spilte slik fotball som vi ønsket. Vi har fortsatt en stor jobb å gjøre, men det er en god mulighet, sier Arsene Wenger til  AP.

Men selv om 2-0 er et godt utgangspunkt, vet Wenger at Juventus kan ha både Pavel Nedved og Alessandro Del Piero på plass neste uke. Derfor skulle han gjerne hatt enda mer å gå på.

- Vi kunne scoret et mål til. Det var synd for oss, sier han.

Fabelaktig Fabregas

18 år gamle Cesc Fabregas imponerte mest av alle. Han scoret det første og serverte Henry før det andre målet.

På en kveld der Patrick Vieira skulle vise gamle fans at han hadde vokst på å skifte beite, ble han totalt overskygget av pjokken som har erstattet ham.

Dessuten fikk Vieira gult kort, og må stå over returkampen sammen med Camoranesi og Zebina som ble utvist.

KRONEN PÅ VERKET: Thierry Henry kroner et Arsenal-angrep av aller ypperste klasse med 2-0-scoringen. Foto: AP/Scanpix
KRONEN PÅ VERKET: Thierry Henry kroner et Arsenal-angrep av aller ypperste klasse med 2-0-scoringen. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Fabregas belønnes med 10 poeng på spillerbørsen til Sky Sports.

Klassisk Arsenal

Cesc Fabregas fikk kampens første store sjanse etter et kvarter, men satte ballen til side for mål fra skrått, men kort hold.

Og i kampens 40. minutt var det den unge spanjolen som sendte hjemmelaget  i føringen på en klassisk Arsenal-kontring:

Robert Pirès sklitaklet gamlekapteinen Patrick Vieira på midtstreken og spilte til Thierry Henry, som stakk gjennom til Fabregas. Han satte ballen gjennom beina på en Juve-forsvarer og helt nede i hjørnet bak en dekket Gianluigi Buffon.

Bare minuttet seinere var Thierry Henry gjennom, men satte ballen forbi mål fra skrått hold.

Et angrep på skinner

Et kvarter inn i andre omgang var det bare en kjemperedning fra Buffon som hindret Henry i å øke til 2-0.

Fabregas herjet med Juve

I det 69. minutt viste Arsenal hva de kan på sitt aller beste.  Da går det nemlig så fort at selv Juventus, tradisjonelt et av verdens beste forsvarslag, ikke er i nærheten av å henge med:

Henry spilte til Hleb, som tredde gjennom til Fabregas. Han fosset inn i feltet og spilte på tvers til Henry som kunne sette ballen i nærmest åpent mål.

Kort og godt en praktscoring.

To røde kort
Tre minutter før full tid fikk Mauri Camoranesi sitt andre gult kort da han kom alt for seint inn i en duell med Robin van Persie, som var kommet inn som innbytter for Arsenal.

Camoranesi måtte stått over neste kamp uansett på grunn av et gult kort i første omgang. Men med gestene til Arsenal-fansen på vei ut av banen viste han tydelig hvor frustrerte Juventus-spillerne var.

Og bare et drøyt minutt seinere, fikk Jonathan Zebina også sitt andre gule kort.

Juventus må altså unnvære sentrale spillere også i returoppgjøret om en uke.

• Debatt: Klarer Juventus å snu dette på Stadio Delle Alpi?

EN NY KONGE: Patrick Vieira (liggende) må innse at 18-åringen Cesc Fabregas er i ferd med å fylle plassen han forlot.
LEDERMÅLET: Cesc Fabregas hadde de to største sjansene i første omgang på Highbury. Dette var den andre, og den gikk i mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling