Fabregas hylles etter knallåpning

- Bevegelsene og spillet i forkant av målene var i en egen klasse.

GOD START: Chelsea og Cesc Fabregas åpnet sesongen med å slå Burnley 3-1. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB Scanpix
GOD START: Chelsea og Cesc Fabregas åpnet sesongen med å slå Burnley 3-1. Foto: REUTERS / Andrew Yates / NTB ScanpixVis mer

Chelsea fikk en pangåpning på Premier League med 3-1-seier over Burnley. Kaptein John Terry går for å vinne serien.

José Mourinhos mannskap er av svært mange tippet som den største gullfavoritten. Spådommene ble ikke svekket etter første serierunde. Alle topplagene, med unntak av Manchester United, vant sine kamper, men det var Chelsea som imponerte mest.

- Vi har hentet noen veldig gode spillere. Diego (Costa) har kommet inn og var fantastisk i kveld. Han kom på scoringslista og fikk en meget bra start.

- Vi håper å vinne ligaen. Det er målet vårt denne sesongen. Ja, ligaen vil bli veldig tøff, og vi så i helgen mye kvalitet fra mange lag, men det viktigste var at vi plukket med oss tre poeng, sa Terry etter mandagens seier på Turf Moor.

Hyllet Fàbregas Blåtrøyene havnet under etter 14 minutter da Scott Arfield scoret et vakkert mål for Burnley. Gleden varte ikke lenge for det nyopprykkede laget, og bare noen minutter senere sto det 1-1 etter et debutmål fra Costa.

Så kom kampens mål, da Cesc Fàbregas servert André Schürrle en utsøkt stikker i forkant av 2-1. Branislav Ivanovic scoret gjestenes tredje mål før pause.

Terry hyllet Fàbregas etter kampen. Den nyinnkjøpte spanjolen glitret på midtbanen i seriedebuten for Chelsea.

- Bevegelsene og spillet i forkant av målene var i en egen klasse.

Også Mourinho trakk fram Fàbregas. Chelsea-sjefen er overbevist om at den tidligere Arsenal- og Barcelona-spilleren blir en nøkkel i London-klubbens jakt på sitt første seriemesterskap siden 2010.

- Fàbregas var vårt førstevalg i den posisjonen. Jeg visste utmerket godt hva slags spiller han er, for jeg har jobbet i samme liga med ham i både England og Spania. Han gir oss akkurat det vi trengte, nemlig stabilitet og rask vurderingsevne på midtbanen, sa Mourinho.

Vil beholde Cech Portugiseren valgte å satse på Thibaut Courtois som Chelseas målvakt mot Burnley. Mourinho håper keeperveteran Petr Cech blir i klubben, selv om tsjekkeren tilsynelatende har mistet statusen som førstekeeper.

- Jeg vil at han blir og at klubben holder på ham. Petr er svært profesjonell, og vi er derfor ikke i trøbbel. Vi har to fantastiske keepere.

- Han (Courtois) er ikke mitt førstevalg for resten av sesongen. Han var førstevalget i dag, og han spilte bra nok til å være det også i neste kamp, sa Mourinho.

Chelsea møter til helgen et nytt opprykkslag i Leicester hjemme på Stamford Bridge.

(NTB)