Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fabregas mener Chelsea er ordinære uten Drogba

- De vil svekkes under Afrikamesterskapet, sier Tjærnås.

UERSTATTELIG: Arsenals Cesc Fabregas mener Chelsea er et ordinært lag uten Didier Drogba.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
UERSTATTELIG: Arsenals Cesc Fabregas mener Chelsea er et ordinært lag uten Didier Drogba.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

||| • I fotballstudio kl. 20.45: Champions League

(Dagbladet): Cesc Fabregas måtte fortvilet oppleve å bli feid av banen av Didier Drogba og Chelsea da Arsenal tapte 0-3 på eget gress forrige søndag.

Ballet ble avsluttet da Drogba innsidepasset en kanonkule i nettet i andre omgang. Og Fabregas er full av lovord om ivorianeren, som han mener betyr absolutt alt for Carlo Ancelottis lag.

- Totalt sett var det et ordinært Chelsea-lag med kanskje den beste spissen i verden, og det gjør en enorm forskjell, sier spanjolen ifølge Guardian.

- Et gjennomsnittlig lag med den beste spissen i verden kan alltid gjøre noe, og Didier Drogba utgjør den store forskjellen for dem. Uten ham ville ikke laget vært det samme, mener Fabregas.

MISTER KAMPER: I januar forsvinner Drogba med blant andre John Obi Mikel til Afrikamesterskapet, det ses av mange som en stor svekkelse av laget.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
MISTER KAMPER: I januar forsvinner Drogba med blant andre John Obi Mikel til Afrikamesterskapet, det ses av mange som en stor svekkelse av laget.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer

Forsvinner til Afrika
I januar forsvinner imidlertid Drogba og tre andre sentrale Chelsea-spillere til Afrikamesterskapet.

Fire runder viktig Premier League-fotball må spilles uten Drogba, Michael Essien, John Obi Mikel og Salomon Kalou. De andre topplagene rammes neppe så hardt, selv om City blant annet mister Adebayor og Touré, og Arsenal må klare seg uten Song og Eboue.

Er januar Manchester United og co sin mulighet til å ta fordeler i kampen om ligagullet?

- Det er ingen tvil om at Chelsea svekkes vesentlig under Afrikamesterskapet. Drogba har vært tre ting så langt: Målscorer, tilrettelegger for Anelka, og en ressurs på defensiv dødball. Essien har en dynamikk som indreløper som de er avhengig av, sier Canal +-ekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

- Jeg synes det var påfallende å se mot Manchester City hvor mye Ballack slet med å flytte beina når det gikk hurtig rundt ham. Det var mye rundt ham at City utnyttet rom. Mikel spiller enkelt og stabiliserer midtbanen, så alle vil bli savnet, sier Tjærnås.

NØKKELEN: Canal +-ekspert Lars Tjærnås tror Joe Cole kan fylle tomrommet etter de afrikanske stjernene.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
NØKKELEN: Canal +-ekspert Lars Tjærnås tror Joe Cole kan fylle tomrommet etter de afrikanske stjernene.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

- Hvordan tolker du Fabregas' uttalelse om Chelsea uten Drogba?

- Jeg er uenig i Fabregas' spissformulering, jeg vil heller si at de reduseres fra å være et tett på komplett lag, til å fortsatt være meget sterke uten Drogba, mener Canal +-eksperten.

Overkommelig motstand
Kanskje har Chelsea hell i uhellet med tanke på hvilke kamper som skal spilles uten de afrikanske spillerne. Ancelotti og co skal møte Hull, Sunderland, Birmingham og Burnley, overkommelig motstand for et topplag selv uten sine aller største stjerner.

- Hvis en ser på terminlista i den perioden, har Chelsea vært heldige. Samtlige motstandere skal være mer enn mulige å slå selv i svekket utgave. Og selv om de har annonsert at rublene til Roman forblir i banken, tror jeg de henter forsterkninger dersom det blir helt nødvendig, sier Lars Tjærnås.

Slik de gjorde da Nicolas Anelka ble hentet før Afrikamesterskapet i januar 2008.

- Jeg tror Joe Cole blir en stor nøkkel, sier Tjærnås.

- En smått genial spiller som matches med fornuft for å kunne ta stort ansvar i den perioden. Dessuten har de en benk med rutine. Det sitter mange der som lengter etter en sjanse til å vise seg fram, og som gjør en bra jobb når de får den, mener han.

Ståa før kveldens CL-kamper
Chelsea har allerede vunnet gruppe D før kveldens Champions League-kamp mot APOEL Nicosia. Porto er videre som toer, mens Atletico og APOEL kjemper om Europa League-plassen.

I gruppe A har Bordeaux tatt en knallsterk gruppeseier, Bayern München og Juventus kjemper om plass nummer to.

Manchester United og Magnus Wolff Eikrem har reist til Wolfsburg med avansement fra gruppe B i lomma, tyskerne kjemper med CSKA Moskva om å få bli med.

FC Zürich er eneste lag hektet av i gruppe C. Real ligger best an til å ta gruppa, men Milan og Marseille har begge muligheter til å komme seg videre før kveldens kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media