Fabregas mener Ipswich spiller mer rugby enn fotball

- Arsenal spilte fotball, de andre nektet.

MUR: Cesc Fabregas og Arsenal fikk ikke ballen forbi Ipswich-muren i ligacupsemifinalen i går kveld. I stedet slapp de inn det avgjørende målet etter en langpasning fra hjemmelaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
MUR: Cesc Fabregas og Arsenal fikk ikke ballen forbi Ipswich-muren i ligacupsemifinalen i går kveld. I stedet slapp de inn det avgjørende målet etter en langpasning fra hjemmelaget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Arsenal fikk seg en liten nesestyver på Portman Road i går kveld, da Ipswich fulgte opp 0-7-tapet for Chelsea i helga med å vinne det første semifinaleoppgjøret i ligacupen.

1-0-seieren kom etter hardt arbeid og til slutt en lang pasning godt utnyttet av Tamas Priskin i andre omgang, men Ipswich var aldri underlegne motstanderen i 90 minutter på hjemmebane.

Arsenals finspill kom til kort, og det frustrerer kaptein Cesc Fabregas.

- Jeg vet ikke om det kan kalles en langpasning eller et rugbyspark, men det fungerte i hvert fall for dem, sier Fabregas om det avgjørende målet.

- Mange lag spiller sånn i England, og det fungerer for dem. De skaper sjanser på den måten, og det er deres fotball, sier spanjolen, ifølge Sky Sports.

Nektet å spille fotball
Mange vil kanskje påstå at Arsenal til tider kunne hatt godt av en langpasning eller to ekstra, spesielt frustrerende er det selvfølgelig for supporterne når et utall kortepasninger og snirklete kombinasjonsspill ender i null mål slik som i går.

TV 2s Claus Lundekvam var av dem som etterlyste et par langskudd, i det minste for variasjonens skyld, da Arsenal stanget og stanget mot Manchester Citys forsvarsmur for en uke siden, og ikke fikk hull den gangen heller.

Cesc Fabregas er uenig.

- Vi må bare beholde ballen på bakken og forsøke å spille fotball, det er det vi gjør, sier han.

- Jeg kan huske to sjanser til Ipswich, men det var etter lange, lange pasninger, for de klarte aldri å true oss ved å spille fotball. Det er skuffende, for jeg syns vi spilte mye bedre enn dem. All ære til dem for at de spilte godt, men Arsenal spilte fotballen, de nektet, og var heldige som scoret med en lang ball, sier Arsenal-stjernen.

West Ham neste
Til helga møter Arsenal West Ham på bortebane, i turneringen som fortsatt er klubbens førsteprioritet, Premier League.

West Ham spiller kanskje en fotball som er mer etter Cesc Fabregas' hjerte, men spanjolen forventer uansett en tøff kamp i London-derbyet lørdag.

- Det kommer til å bli en vanskelig kamp, for West Ham spiller alltid bra mot oss. Vi må være på vårt beste, mener kapteinen.

Returoppgjøret mot Ipswich spilles på Emirates tirsdag 25. januar.