FEIRING: Cesc Fabregas feirer sin scoring med lagkameratene. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
FEIRING: Cesc Fabregas feirer sin scoring med lagkameratene. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Fabregas scoret sitt første da Barca vant mot Porto

Har vunnet to titler etter overgangen fra Arsenal.

• Barcelona - Porto 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Lionel Messi og Cesc Fabregas scoret målene da Barcelona vant 2-0 mot Porto i UEFA Supercup.

Det var fjorårets vinner av Champions League og Europa League som møttes på Stade Louis-II i Monaco.

Dette var Cesc Fabregas første offisielle scoring for Barcelona etter den mye omtalte overgangen fra Arsenal. Kampen mot Porto var hans andre i Barcelona-drakt og dermed har Fabrages allerede rukket å vinne både den spanske supercupen og UEFA Supercup etter bare noen uker i klubben.

- Takk til alle for støtten. Alt jeg tenker på akkurat nå er det AFC (Arsenal) har gjort for meg og min karriere. Alltid i mitt hjerte, skriver Fabregas på Twitter rett etter kampen.

Messi-mål Det var Lionel Messi som ga Barcelona ledelsen, og Porto hadde lite å stille opp med mot de overlegne spanjolene.

Likevel måtte det en stor tabbe til for at Messi skulle finne nettmaskene. Portos midtbanespiller Fredy Guarin slo en håpløs støttepasning til en umarkert Messi som kom helt alene med målvakten.

Messi rundet keeperen og satte inn 1-0 i det tomme buret. Da var det spilt i 38 minutter.

Dominerte Barcelona fortsatte å dominere spillet også etter sidebytte.

Med ti minutter igjen på kampuret kom Cesc Fabregas inn for Pedro. Fabregas brukte bare sju minutter på å finne nettmaskene, og han scoret sitt første offisielle mål for klubben.

Målet kom etter et fint løp og en fantastisk pasning fra Messi over forsvaret. Fabregas dempet ballen på brystet og satte inn 2-0 på volley.

I sluttminuttene dro Porto på seg to røde kort. Først forsvarspilleren Rolando som dro på seg sitt andre gule etter takling av Messi.

Deretter gjorde Fredy Guarin marerittet komplett med direkte rødt etter en stygg takling mot Mascherano.

PS: Cesc Fàbregas scoret også for Barcelona da Napoli ble knust 5-0 i en treningskamp mandag.

GOD: Barcelonas Lionel Messi scoret ett og hadde en målgivende pasning da laget vant 2-0. Foto: REUTERS/Philippe Laurenson
GOD: Barcelonas Lionel Messi scoret ett og hadde en målgivende pasning da laget vant 2-0. Foto: REUTERS/Philippe Laurenson Vis mer