Fabregas\' sjette strake scoring

- Han tar ikke av, sier Wenger etter ny Arsenal-fest.

(Dagbladet.no): Arsenal - Derby 5-0.

Unge Cesc Fabregas fikk sitt store gjennombrudd på Arsenals midtbane forrige sesong. Det eneste han kunne levert mer av, var scoringer.

Det ble bare fire i løpet av hele sesongen - to av dem i kvalik til Champions League mot Dinamo Zagreb.

Nå er det andre boller. Den spanske 20-åringen knallet i dag inn 4-0-målet mot hjelpeløse Derby på Emirates stadium.

Dermed har han scoret i seks kamper på rad - om vi er litt rause og gir ham målet som gikk inn via en Sevilla-forsvarer på onsdag.

Og i så fall har han scoret sju mål på de åtte siste - ingen dårlig statistikk for en midtbanespiller.

- Cesc setter store krav til seg selv, det slo meg allerede da han var 16 år. Han krever veldig mye av seg selv. Han har føttene på jorda og takler nok dette fint, sa Wenger om midtbanejuvelen etter kampen ifølge Sportinglife.

I dag må Fabregas selvsagt også dele overskriftene med Emmanuel Adebayor som scoret sesongens første hattrick - riktignok ikke et ekte, og det ene målet på straffe.

Fabregas\' sjette strake scoring

Perle fra Diaby

Det aller peneste målet sto en tredje Arsenal-spiller for - og det var det som åpnet målfesten.

Abou Diaby så ut til å være på vei inn i feltet da han snudde og begynte å drible skrått bakover og innover i banen. Så snudde han seg og blåste ballen i krysset fra snaue 20 meters hold.

Tre minutter seinere gjorde franskmannen samme dribleøvelse og forsøkte å kopiere 1-0-målet, men satte ballen litt for midt i mål til å lure Derbys keeper Stephen Bywater igjen.

Men etter 25 minutter var Bywater sjanseløs da Fabregas med en utsøkt underskrudd pasning fant togoleseren Emmanuel Adebayor på vei inn i bakrommet. Adebayor rundet Derby-keeperen elegant og satte ballen i åpent mål.

Billig straffe

Det er ikke godt å gjette hva Derby-spillerne fikk beskjed om i pausen. Det som er sikkert, var at det ikke hjalp stort. Tre minutter inn i andre omgang fikk Arsenal et billig straffespark.

Matt Oakley hadde riktignok et grep i trøya til Eduardo, og ære være dommeren for at han dømmer for det, men det er ingen selvfølge i dagens fotball.

HER GJØR\'N DET IGJEN: Cesc Fabregas fyrer av fra utkanten av feltet og scorer i sin sjette strake kamp. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
HER GJØR\'N DET IGJEN: Cesc Fabregas fyrer av fra utkanten av feltet og scorer i sin sjette strake kamp. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix Vis mer

Adebayor var så rolig fra 11-metersmerket at Bywater nesten rakk bort til ballen som trillet inn i hjørnet. Men altså bare nesten.

Drøye 20 minutter med kattens lek med musa seinere, knallet Fabregas til fra 20 meters hold - utagbart for Bywater.

Før Adebayor avsluttet sitt hattrick med å demonstrere at han er på et helt annet nivå enn motstanderne i dag.

- Vi prøver å spille den fotballen vi elsker. Vi blir kritisert når vi ikke vinner, men folk elsker oss når vi tar tre poeng. Framfor alt er vi trofaste mot måten vi ønsker å spille fotball på, sa fotballromatikeren Wenger etter kampen. 

Derby-forsvareren Dean Leacock forsøkte å heade unna, men over ham hang Adebayor og dempet ballen på brystet, før han presset seg forbi en forsvarer til og breisidet inn 5-0 via fingrene til Bywater.

Dermed ble det akkurat så stygt som man kunne frykte når topp og bunn møtes på Emirates.

RUNDET KEEPER: Emmanuel Adebayor sklir rundt Derby-keeper Stephen Bywater før han setter 2-0 i åpent mål.