Fabregas slipper straff etter dommerkrangel

- Selvfølgelig var jeg opprørt, sier Arsenal-kapteinen.

SLIPPER STRAFF: Cesc Fabregas slipper unna straff etter å ha konfrontert dommer Lee Mason i pausen i gårsdagens kamp mellom Arsenal og Everton.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
SLIPPER STRAFF: Cesc Fabregas slipper unna straff etter å ha konfrontert dommer Lee Mason i pausen i gårsdagens kamp mellom Arsenal og Everton.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

(Dagbladet): Everton-manager David Moyes mente Cesc Fabregas skulle fått marsjordre etter å ha oppsøkt dommer Lee Mason i spillertunnelen på vei inn til pause i gårsdagens kamp på Emirates.

Arsenal-sjef Arsene Wenger påsto derimot at hans kaptein ikke hadde vekslet et ord med kamplederen.

Hovedpersonen selv har en versjon som ligger et sted midt i mellom. Han bekrefter nemlig at han var svært så irritert da Mason og assistentdommeren godkjente Louis Sahas scoring i første omgang - en scoring som skulle vært annulert for offside.

- Ja, jeg var opprørt i pausen. Det var 60 000 Arsenal-supportere på tribunen også. Vi lå under 0-1 mot et veldig godt Everton-lag på grunn av et mål vi mente var offside. Selvfølgelig var jeg opprørt. Spillere fra begge lag hadde sitt å si da vi gikk av banen. Slik er det alltid i fotball, sier Fabregas til Arsenals hjemmeside.

- Jeg er lidenskapelig opptatt av denne klubben, og som alle andre vil jeg vinne hver eneste kamp. Mye blir sagt og gjort i kampens hete, legger han til.

Respekterer dommerstanden Fabregas understreker samtidig at han ikke har noe uoppgjort med Mason, og at han har forståelse for at pipeblåserstanden ofte er tvunget til å ta vanskelige avgjørelser i marginale situasjoner.

- Det har vært mye snakk om ting jeg sa til dommeren i pausen tirsdag kveld. Alt jeg kan si, er at jeg respekterer samtlige dommere. De har en veldig vanskelig jobb, og avgjørelsene de tar er endelige, sier Arsenal-kapteinen.

Etter hva han har fått beskjed om, slipper han unna represalier for oppførselen sin.

- Dommeren syntes åpenbart ikke det skjedde noe alvorlig, og såvidt jeg vet, skrev han ingenting om det i kamprapporten.

Dette bekrefter også Det engelske fotballforbundet overfor nyhetsbyrået PA.