OMGITT AV BARCELONA-SPILLERE: Her hygger Cesc Fabregas seg på trening med Barcelona-trioen Sergio Busquets, Victor Valdes (t.h) og David Villa (foran). Sistnevnte er nyinnkjøpt fra Valencia, og det sies at Fabregas også skal hentes til Camp Nou. Foto: REUTERS/Susana Vera
OMGITT AV BARCELONA-SPILLERE: Her hygger Cesc Fabregas seg på trening med Barcelona-trioen Sergio Busquets, Victor Valdes (t.h) og David Villa (foran). Sistnevnte er nyinnkjøpt fra Valencia, og det sies at Fabregas også skal hentes til Camp Nou. Foto: REUTERS/Susana VeraVis mer

Fabregas snakker om Barcelona

Og kjærligheten til Arsenal.

|||(Dagbladet): Faren hans tror han havner i Barcelona. Den katalanske klubben bekrefter kontakt med Arsenal.

Nå snakker endelig Cesc Fabregas om den mulige overgangen til La Liga-giganten. Uten at han fastslår at han kommer til å forlate Arsenal, eller bli i London.

- Jeg kan bare si én ting, jeg har stor respekt for Arsene Wenger, for fotballklubben Arsenal og for Arsenal-fansen, sier Fabregas til Sky Sports.

Han er på treningsleir med Spania foran VM, og lar seg ikke presse til å si at han vil hjem til moderlandet og den katalanske klubben.

Kjærlighetserklæringene han sender til Arsenal kan tolkes hvilken som helst vei.

- Ikke engang gang i mitt eget hus har jeg noen ganger følt så mye kjærlighet som jeg får i Arsenal. Jeg hadde en lang samtale med Arsene, kanskje den beste samtalen jeg noensinne har hatt i mitt liv. Jeg respekterer ham voldsomt, og jeg vil ikke si så mye om dette, sier Gunners-kapteinen.

Han røper bare at den franske manageren ba ham konsentrere seg om VM, og overlate overgangsspekulasjonene til ham.

- Han ba meg om å overlate alt til ham, han håndterer det som skjer i framtida. Det er ikke opp til meg lenger, når handler alt bare om Arsenal og hva som er nødt til å skje. Slik er det, sier Fabregas.

Fabregas ble hentet fra Barcelona som 16-åring i 2003 og har kontrakt med Arsenal fram til 2014. Det spekuleres i at Barcelona vil betale opptil 40 millioner pund for 23-åringen, men i går avviste katalanerne at de har lagt inn bud.

BESTEMMER IKKE SELV: Fabregas sier han stoler på at Wenger tar den rette avgjørelsen om framtida for ham. Her er Arsenal-spilleren sammen med Barcas Andres Iniesta. Foto: REUTERS/Susana Vera
BESTEMMER IKKE SELV: Fabregas sier han stoler på at Wenger tar den rette avgjørelsen om framtida for ham. Her er Arsenal-spilleren sammen med Barcas Andres Iniesta. Foto: REUTERS/Susana Vera Vis mer