UNG LÆREMESTER: 19 år gamle Jack Wilshere har sett opp til 24 år gamle Cesc Fabregas i tida de fikk sammen på Emirates. Nå er Wilshere en av dem som må briljere på Arsenals midtbane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
UNG LÆREMESTER: 19 år gamle Jack Wilshere har sett opp til 24 år gamle Cesc Fabregas i tida de fikk sammen på Emirates. Nå er Wilshere en av dem som må briljere på Arsenals midtbane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Fabregas utpeker denne mannen til sin arvtager

- Wilshere vil være England-kaptein innen tre år.

I fotballstudio kl. 20.45: Arsenal - Udinese og syv andre Champions League-kvalikkamper

(Dagbladet): Etter å ha tilbragt en tredel av livet sitt i Arsenal, fikk Cesc Fabregas endelig drømmen sin oppfylt i helga, da han ble klar for moderklubben Barcelona.

Det skuffer mange Gunners-supportere, men spanjolen vil berolige dem som mener Arsenal-midtbanen går en uviss framtid i møte uten ham.

- Det er ikke verdt å stille spørsmålet engang, om Arsenals midtbane er i gode hender, sier Fabregas, ifølge Independent.

- Jack (Wilshere) vil være England-kaptein i løpet av to, tre år, det trenger du ikke være synsk for å skjønne. Når det gjelder Aaron (Ramsey), er motoren hans utrolig, sistepasningen hans vil bli bedre, og han vil bli den neste store stjernen i Arsenal. De er vinnere, og vil være fantastiske for klubben, mener 24-åringen.

Cesc som rollemodell
Jack Wilshere selv, som flere av de andre Arsenal-spillerne, ønsker Cesc Fabregas lykke til i Barcelona, etter en overgang som åpenbart ikke har etterlatt mye ondt blod mellom hovedpersonen og resten.

- Det er veldig trist å se ham forsvinne, jeg lærte mye av ham. En stor rollemodell, som jeg ønsker lykke til, skrev Wilshere på Twitter.

Mot Udinese i kveld er imidlertid midtbanetalentet uaktuell, på grunn av en skade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjønner bekymringen
Borte fra sidelinja er også manager Arsene Wenger, på grunn av en utestengelse - det samme gjelder en annen framtidsusikker stjerne, Samir Nasri, og den nyutnevnte kapteinen Robin van Persie.

Franskmannen tror likevel at de som er med i kveld vil levere nok i Champions League-kvalifiseringen til å blidgjøre en stadig mer ulmende fanskare.

- Jeg skjønner at folk er bekymret, men jeg mener også at vi må stå sammen nå. Spillerne trenger fansens støtte, sier Wenger, som måtte høre fansen pipe mot Nasri i helga.

- Dette er en viktig periode for klubben, men jeg er sikker på at vi vil komme gjennom den på en suksessrik måte. Vi må holde sammen, og ikke la media manipulere supporterne på en måte de ikke burde. Jeg forventer en god kamp fra laget i dag, og det vil styrke troen, sier franskmannen, ifølge BBC.

Gervinho kan delta i kveld, til tross for at FA i dag bekreftet utestengelsen på tre kamper i hjemlig konkurranse etter bråket mot Newcastle.

PS! Arsenal bekreftet også i ettermiddag på sine hjemmesider at de er enige med Galatasaray om en overgang for ivorianske Emmanuel Eboue. Han forlater dermed Emirates etter drøyt seks år i klubben.