Facebook-sjef gikk fra ingenting til 1,5 mrd. dollar. Nå hyller hun Bjørgen og Johaug: - Ekstremt eksempel

Sandberg ber kvinner lære av langrennsduoen.

HAR HJULPET HVERANDRE: Marit Bjørgen og Therese Johaug får fram det beste i hverandre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR HJULPET HVERANDRE: Marit Bjørgen og Therese Johaug får fram det beste i hverandre. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Historien om Sheryl Sandberg (46) er historien som forteller at det meste er mulig bare man jobber hardt nok for det. Det er historien om en jente som ble født inn i en jødisk arbeiderklassefamilie i USA på slutten av 1960-tallet og i voksen alder ble en av verdens mektigste personer.

Nå håper Facebooks daglige leder, god for rundt 1,5 milliarder dollar, at flere kvinner skal lykkes i arbeidslivet. Hun bruker samarbeidet mellom Marit Bjørgen og Therese Johaug som et eksempel på hvordan man kan klare det.

- De to nordmennene er de to beste kvinnelige langrennsløperne i verden, og de er beinharde konkurrenter. Men i stedet for å være bitre rivaler, er de bestevenner, skriver Sandberg i The New York Times-kronikken «Myth of the Catty Woman».

- Ekstremt eksempel

I kronikken refererer Sandberg til flere undersøkelser som blant annet viser at kvinner i lederstillinger avler flere kvinner i lederstillinger enn tilfellet er når menn innehar dem.

Hun oppfordrer også kvinner til å støtte hverandre, på samme måte som Bjørgen og Johaug. Sandberg mener de fantastiske resultatene til den norske langrennsduoen forteller om hvor viktig det er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer