Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fader heller, jeg måtte jo jobbe som en gærning nedover også

- Kunne klart meg uten denne drittsnøen, sier Heidi Weng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FALUN (Dagbladet): Hun ble nummer 22 og best av de norske. Og det er stort sett det som er å si om Heidi Wengs 10 kilometer i Falun i dag.

Hun hadde like håpløse ski som resten av det norske laget.

- Det var som å ha klister under skøyteskia. Den drittsnøen som kom i dag kunne jeg godt klart meg foruten, sier Weng, som nå har fått ødelagt to av sine beste sjanser i VM.

NY NEDTUR: Heid Weng ble best av den norske på en 22. plass - uten at det var særlig trøst. Foto: Hans Arne Vedlog
NY NEDTUR: Heid Weng ble best av den norske på en 22. plass - uten at det var særlig trøst. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Under 15-kilometeren med skibytte fungerte ikke kroppen. I dag var det altså skiene det var noe galt med.

- Det er litt kjipt. Jeg hadde ønsket å revansjere den 7. plassen fra lørdag, sier hun.

I stedet ble det altså en ny nedtur.

- Jeg følte meg pigg for en gangs skyld, for første gang siden Tour de Ski. Jeg følte at jeg hadde et skikkelig bra løp, jeg sparte krefter i Mördarbacken, og prøvde å jobbe på ellers, sier hun opp gitt.

Revasjesugen Men Heidi Weng er en fighter, og hater intenst å tape skirenn. Men i dag orket hun ikke engang være særlig irritert. Det var liksom ingen vits.

- Det er bare å gratulere Kalla med gullet. Hun fortjente det, sier Weng.

Men gjett om hun kommer til å være revansjesugen på torsdagens stafett. Den - og tremila - er hennes siste medalsjesjanser i VM.

Ikke i kjelleren Nettopp stafetten blir viktigere enn noen sinne for de norske jentene nå. Dagens resultater skal revansjeres.

Og trener Egil Kristianer er trygg på at jentene er klare.

- Selv om det var blytungt for dem å gå på dette føret de fikk her i dag, så ga jo alle mer eller mindre opp etter hvert. Ingen gikk helt i kjelleren da de skjønte hvor det bar. Det ble ikke brent altfor mange norske krefter i dag, sier Kristiansen.

Noe Marit Bjørgen bekrefter.

- Jeg prøvde jo å gå, men det ble til at jeg ga litt opp på slutten og presset ikke maksimalt akkurat, sier hun til Dagbladet.

Hele Norges coronakart