Johaug vekker internasjonal oppsikt

- Fader, nå må du roe deg ned

Therese Johaug fikk finner og svensker til å steile med superløpet på Bislett. Selv røper hun overfor Dagbladet at det strålende løpsopplegget holdt på å skjære seg i starten.

ÅPNET HARDT: Therese Johaug åpnet hardt da hun tok NM-gull på 10 000 meteren på Hamar i 2019, raskt gikk det også på de første meterne på Bislett. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Therese Johaug skaper begeistring også utenfor Norges grenser etter superløpet på Bislett Stadion. Tiden 31.40,69 var ti sekunder bedre enn VM-kravet og holdt også til foreløpig årsbeste i verden i det spesielle idrettsåret 2020, hvor antall registrerte tider er uvanlig få i lys av corona-pandemien.

- Et ubegripelig resultat, skriver den finske storavisa Ilta-Sanomat.

- Bare èn finsk kvinne har noen gang løpt raskere enn langrennsløperen Johaug, melder den finske TV-kanalen Yle.

- For en motor hun har. For et hode. Det er få i verden som har den lunge- og hjertekapasiteten som Johaug har, mener den svenske friidrettslegenden Kajsa Bergqvist.

Når Dagbladet gjenforteller de mange lovordene som er adressert til Johaug, stråler hun opp.

- Det er veldig gledelig. Det er moro å få positiv omtale. Jeg er nesten mer glad for å løpe så bra her enn å vinne verdenscuprenn i langrenn. Jeg var så overrasket over at jeg klarte det, forteller Therese Johaug til Dagbladet.

Hun fikk klare ordre fra trener Pål Gunnar Mikkelsplass og bror Karstein Johaug om å følge laserlyset som skulle hjelpe henne til å holde et jevnt tempo - mot målet om å klare VM-kravet på 31,50.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer