Fadese i femmila

Skøyting og norske herreløpere er ingen god kombinasjon.

Kristen Skjeldal ble best av de norske på en elendig femmilsdag i Holmenkollen. Vertslandet fikk bare inn én mann blant dem som ble honorert med poeng i verdenscupen (de 30 beste). Likevel var ikke trener Krister Sørgård helt utslått.

- Jeg synes det var positivt at Tore Ruud Hofstad virkelig prøvde seg fra start. Femmil er svært spesielt for mange løpere, sa Sørgård etter rennet.

Veteranen Skjeldal gikk lenge sammen med vinneren René Sommerfeldt og Fulvio Valbusa. - Jeg hadde ikke så veldig mye igjen mot slutten. Jeg var ikke bedre enn sjetteplassen, sa Skjeldal.

Bak ham var det svært tamme saker av de norske Espen Harald Bjerke ble nummer 33 like foran Frode Estil. De to ble slått med over sju minutter av vinneren René Sommerfeldt

Ruud Hofstad lå på sjetteplass etter vel halvgått løp. Så sank han som et blylodd på annenrunden. Det endte med 60. plass, snaut 13 og et halvt minutt etter vinneren.

Den norske innsatsen var mildt sagt skremmende dårlig. Debatten omkring hvilke midler man skal og bør ta i bruk med tanke på skøyting, vil blusse ytterligere opp etter fadesen i Kollen.

Deltakerkvotene økes til ski-VM i Oberstdorf neste vinter. Det betyr at skiskytterne er høyaktuelle for å gå mot og langrennstoppene der.

Nå vil langrennsgutta lære av typer som Lars Berger.

- Jeg er voldsomt imponert over det han har prestert i det siste. Kanskje kan vi langrennsløperne trene med dem og dra nytte av det skiskytterne har fått til i skøyting, sa Skjeldal til NTB.

(NTB)

FADESE: Kristen Skjeldal ble eneste nordmann blant de 30. beste på femmila.