SYNES SOM MØTTE EDVALD:  Edvald Boasson Hagen satt langt bak da velten inntraff. 28-åringen måtte dermed sykle forbi kollegaene som lå på bakken etter en horribel velt. Foto: ERIC GAILLARD (Scanpix/Reuters)
SYNES SOM MØTTE EDVALD: Edvald Boasson Hagen satt langt bak da velten inntraff. 28-åringen måtte dermed sykle forbi kollegaene som lå på bakken etter en horribel velt. Foto: ERIC GAILLARD (Scanpix/Reuters)Vis mer

- Fælt å se når de krasjer så stygt

Edvald ble vitne til horribel velt.

HUY (procycling.no): Armer, bein, lemmer og metall som blir formet til en ball rundt en lyktestolpe i 40-50 kilometer i timen.

Scenene som utspant seg etter at William Bonnet var uheldig og mistet fotfestet i utforkjøringen, var slettes ikke hyggelige.

Å få dem servert gang etter gang på i sakte film på fransk TV, var rett og slett makabert.

Rakk å svinge unna
For fire Tour de France-ryttere endte ferden mot Paris her. Heldigvis gikk det ikke verre.

For det kunne det virkelig ha gått.

Edvald Boasson Hagen lå langt bak det hele, og rakk å bremse ned før det sang i metall og skjøre skulderfester.

- Jeg rakk å bremse unna i svingen før. Jeg så at alt hopet seg opp allerede der. Det er fælt å se når de krasjer så stygt, måtte rudsbygdingen innrømme.

Gigantenes fall
Det var noen riktige giganter som gikk i bakken, også.

Fabian Cancellara, Greg Hendeson, Sylvain Chavanel, Simon Gerrans, Rui Costa, Daryl Impey og Tom Dumoulin.

Kort tid etter gikk det en ny velt. Da var to legebiler og fire ambulanser allerede opptatt med sitt.

Rittet ble nøytralisert og Boasson Hagen synes avgjørelsen var grei nok:

- Akkurat da føltes det greit. Men det er vanskelig å avgjøre hvor store gruppene skal være før man stanser det. Det er opp til arrangøren og ikke meg å avgjøre det.

- Da oppga mangel på legepersonell som årsak.

- Ja, da er det greit. Det kunne ha skjedde noe mer med oss som fortsatt satt i den første gruppa. Det går jo på vår egen sikkerhet, sier han til procycling.no.

Ser videre mot brosteinen
Alexander Kristoff var først og fremst irritert fordi det glapp enda flere poeng på den innlagte spurten underveis.

Les mer: Irritert Kristoff: — Trodde det var nøytralisert

Da hevet man nøytraliseringen, og Tinkoff-Saxo og Astana ga full pinne. Kristoff satt for langt bak og ble igjen kjørt av i sidevinden.

Avslutningen på 1.2 kilometer og 9 prosent i snitt oppover Mur de Huy var ingenting for verken Alex eller Edvald i dag.

I stedet er øynene rettet mot tirsdagens etappe.

- Jeg datt av like før den nest siste bakken. Jeg kjente at jeg ikke hadde noe særlig å kjempe med. Da ville jeg heller spare meg litt til morgendagen.

- Hva tror du om mulighetene dine der?

- Det er absolutt en spennende etappe. Det er som en brosteinsklassiker. Jeg vet jo hvordan jeg skal kjøre dem, men det er veldig mange andre som vil ligge foran òg. Det er ikke bare klassikerryttere, men også sprintere, kapteiner og klatrere. Ikke alle er like erfarne på dette underlaget, og det er smalt når man kommer inn på brosteinen, sier MTN-Qhubeka-rytteren.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!

SKJØNNER ARRANGØREN: Edvald Boasson Hagen skjønner godt hvorfor den tredje etappen ble nøytralisert. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SKJØNNER ARRANGØREN: Edvald Boasson Hagen skjønner godt hvorfor den tredje etappen ble nøytralisert. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer