Hegerberg-trøbbel:

- Fælt

I skadefraværet til Ada Hegerberg (27) kom Sophie Román Haug (23) inn på spissplass og herjet i går kveld. Dette setter press på Lyon-stjerna.

SKADET: Ada Hegerberg. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKADET: Ada Hegerberg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Albania 5-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge slo Albania 5-0 i går kveld og avsluttet en strålende VM-kvalik på toppen av tabellen. Nå venter sluttspillet i Australia og New Zealand neste sommer.

Roma-spiss Sophie Román Haug ble Ullevaals store spiller med tre mål og én målgivende pasning. Hun startet som spiss, fordi Ada Hegerberg skadet seg i 1-0-seieren over Belgia fredag.

- Det var fælt at hun gikk ut med skade, sier Haug, som spilte sin fjerde landskamp.

Hegerberg fikk et slag mot beinet og det er uklart når hun kommer tilbake. Med tanke på at Lyon-spissen røyk korsbåndet for et par år siden, er det medisinske personellet på tå hev.

Trener Hege Riise erkjenner at hat trick-helten Haug nok hadde startet på benken med Hegerberg på plass. Så tilfeldig kan det være. Plutselig kan hun nå utfordre Hegerberg som spiss i 4-3-3-systemet til Riise.

- Kan du spille flere plasser i angrep?

- Jeg trives best som spiss, slår 23-åringen fast.

Hegerberg har scoret fire mål på ni kamper etter at hun gjorde comeback på landslaget i april. Men tre av målene kom mot Kosovo 7. april, så statistikken er ikke overbevisende. Nå pustes hun i nakken av Sophie Román Haug, som fikk gjennombruddet sitt på landslaget i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.