MÅTTE ROES: De norske spillerne kunne juble over 2-0 til pause, men i garderoben ble dommeren tema.Foto: SCANPIX/AP/Petros Karadjias
MÅTTE ROES: De norske spillerne kunne juble over 2-0 til pause, men i garderoben ble dommeren tema.Foto: SCANPIX/AP/Petros KaradjiasVis mer

«Faen asså, et sted går grensen!»

Drillo fryktet at spillerne skulle skjelle ut dommeren og pådra seg rødt.

||| • Se alle mål og høydepunkter her!

LARNACA/OSLO (Dagbladet): Kypros - Norge 1-2.

Det var en drøy halvtime ut i kampen mellom Kypros og Norge, Kjetil Wæhler hadde nettopp slått ballen soleklart i en kypriot og til innkast - som dommeren uforståelig ga til hjemmelaget.

Da var det plutselig en mikrofon som fanget opp følgende utbrudd i nærheten av Drillo og en norske benken: «Faen asså, et sted går grensen!»

For den meningsløse avgjørelsen var langt fra dommer Serge Gumiennys første i kampen. John Arne Riise fikk gult kort for drøying av tida på stillingen 1-0 etter bare 13 minutter. John Carew fikk et par frispark mot seg ingen skjønte.

Og Kypros på sin side ble feilaktig avvinket for offside to ganger i løpet av to minutter.

Tok runde på dommeren
Etter kampen husker ikke Drillo hva han sa og ikke sa i øyeblikkets hete, men han innrømmer at han ble irritert på den belgiske fløyteblåseren.

- Jeg følte meg ikke trygg på dommeren. Han var veldig usikker. Jeg registrerte at de åtte første frisparkene gikk til dem, sier han til Dagbladet.

I pausen i kampen mot Island var det det dårlige spillet som var tema i garderoben, i dag måtte Drillo ta en runde på dommeren.

Han fryktet rett og slett at noen av spillerne skulle irritere seg ut av kampen.

- Han var vanskelig å forholde seg til, for å si det mildt. Derfor tok jeg en runde på det, for å unngå utvisninger eller andre dumme ting. Det var «hold kjeft og gå vekk», forteller Drillo.

Uvant for Carew
Spillerne innrømmer at de reagerte. John Carew følte seg hemmet av stadige avblåsninger.

UBEREGNELIG: Den belgiske dommeren Serge Gumienny bak Sinisa Dobrasinovic og Bjørn Helge Riise. Foto: SCANPIX/AP/Petros Karadjias
UBEREGNELIG: Den belgiske dommeren Serge Gumienny bak Sinisa Dobrasinovic og Bjørn Helge Riise. Foto: SCANPIX/AP/Petros Karadjias Vis mer

- Det var veldig vanskelig med ham. Jeg kommer fra Premier League, hvor jeg virkelig får bruke fysikken min, mye mer enn jeg gjorde i dag også. Det var en del situasjoner på banen hvor jeg merker at han ikke tillater den fysiske delen som jeg er vant til, sier han til Dagbladet.

- Du klappet den ene gangen du fikk frispark der?

- Ja, jeg var ganske overrasket over at jeg fikk frispark.

- Var det sarkastisk applaus?

- Nei, det var mer kred til ham. Jeg tenkte at jeg forhåpentligvis ville få flere hvis jeg klappet. Men jeg fikk ikke mange etterpå, så det funket dårlig, ler han.

Riise fryktet utvisning
John Arne Riise fikk som nevnt gult for uthaling av tida før et kvarter var spilt. Etter kampen er han glad for at han fikk bli på banen til siste slutt.

- Dommeren var veldig svak i 1. omgang. John fikk frispark mot seg hver gang han gikk i en duell, sier Riise til Dagbladet.

- Jeg skulle løpe og ta innkastet, men følte at «nå har jeg løpt for langt fram». Så jeg gikk litt tilbake, og da fikk jeg gult kort. Jeg holdt på å si ting, men da kunne det fort blitt rødt. Det var viktig å holde roen der. Det var litt av problemet da de scoret også, jeg var redd for å lage straffe og bli utvist, sier Riise til Dagbladet.