«Faen, jeg var sikker på å ta ham»

LONDON (Dagbladet): Etter 1 minutt og 24 sekunder i niende runde var det over for Ole Klemetsen i går kveld. - Dette var ikke min lucky dag. Jeg var sikker på at jeg skulle ha ham, sier en forslått Lukkøye i garderoben etter kampen.

Ole hadde briten Clinton Woods nede for telling i åttende, men europamesteren fra stålbyen Sheffield kom tilbake. Med en høyre. Ole så stjerner og sjanglet mot tauet. Kampen ble stoppet. The End for Ole.

Knock out-jakt

Bak i garderoben på Wembley arena, seint i går kveld:

Ole får klem av kjæresten Elisabeth, så mamma Wenche. Pappa Big-John er nesten stille. Broren Lille-John snakker:

- Ole, du slo bomber etter ham i åtte runder, du var på knock out jakt. Du tappet deg for alle kreftene, det var ikke planen.

- Ikke min kveld

Ole smatter, leiter etter ord: - Ja, det var ikke det som var meningen, jeg trodde jeg skulle ta ham. Trodde høyra ville sitte. Men det var ikke min kveld, all ære til Clinton.

Lille-John:

- Clinton Woods bokset sitt livs kamp, mens Ole aldri har bokset så dårlig. Han skulle bokse Woods ut, men gikk etter knock out og brukte alle kreftene på harde slag som aldri gikk inn. Vi hadde aldri drømt om dette, sier Lille-John Klemetsen på vegne av en slagen gjeng.

- Typisk Panos

Dommerrapporten viste at én dommer hadde tre over i favør Woods, de to andre hadde uavgjort.

- Typisk spanjolen til Panos, sier Lille-John. Panos er pengemannen som arrangerte stevnet i går.

- Da jeg hadde ham nede i åttende var jeg sikker på at nå var det over. Men Clinton var sterk. Jeg har også vært nede og kommet tilbake. Jeg var ute etter å avgjøre det, men så var det han som traff meg.

Det er stille i garderoben. Team Klemetsen trengte å vinne i går kveld, de ville vinne, skulle vinne. Ja, banken trengt også ett stort innskudd.

- Hva nå?

Big-John:

- Rett på hotellet, ikke noe annet. Det var ikke dette vi kom til London for.

Ole med ispose på et hovent venstreøye. Ber oss om å stille ett og ett spørsmål om gangen.

- Kommer du tilbake nå?

- Vi har planer, det er noe. Jeg har kommet igjen tidligere. Men, faen. Jeg var sikker på å ta ham.

- Kuttet du fikk?

- Ja, pappa, traff han meg?

Mamma Wenche svarer:

- Nei, han skallet deg.

- Han skallet hele tiden, legger Lille-John til.

- Ja, det var det jeg visste. Det var min største redsel idag, det å få et kutt. Det ble så mye stress i hjørnet. Jeg må ha mye å drikke, men kuttmannen la hodet mitt bakover. Jeg fikk ikke drukket skikkelig, fikk nesten panikk. Fikk ikke puste da jeg drakk med hodet bakover, sier Ole. Sønnen, boksehåpet til familien Klemetsen. Også i framtida, eller er ringen sluttet?

- Vi kommer igjen, garantert, sier Big-John og gir oss en klem.

Kjendiser

Et tjuetalls nordmenn med kubjeller var ringside i går. Blant dem Henning Berg og Steffen Iversen, begge uten kubjeller. Skuffet forlot boksearenaen. I ringen var det tittelkamp i mellomvekt, kveldens hovedkamp.

Inne i den blå garderoben var det forsatt stille. Den ellers så lystige gjengen fra Stavanger lukker døra. For godt?

GIKK SKEIS</B>: Han entret ringen og oste av selvtillit. Men etter ni runder var det slutt for Ole Klemetsen. Clinton Woods vant på teknisk knock-out.