Færøysk motstand for Rosenborg

Tromsø må til Hviterussland eller Makedonia.

UT I EUROPA: Rosenborg og Vadim Demidov sikret seg en plass i Europa League-kvalifiseringen takket være Fair Play-lista. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
UT I EUROPA: Rosenborg og Vadim Demidov sikret seg en plass i Europa League-kvalifiseringen takket være Fair Play-lista. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no) Norge kan - med maks uttelling - få fire lag i nyopprettede Europa League til høsten.

Rosenborg fikk plass i kvalifiseringen takket være Fair Play-plassen og Tromsø sikret seg spill i Europa da de kom på 3. plass i fjor høst. I dag ligger de to klubbene i bollen under trekningen av de to første kvalikrundene i sveitsiske Nyon.

RBK skal inn i første kvalikrunde, mens TIL skal inn i andre runde. Vålerenga er med i turneringen som cupmester og Fredrikstad som sølvvinner, og disse to lagene kommer inn i tredje kvalifiseringsrunde (som trekkes 17. juli).

Rosenborg var seedet og møter færøyske NSI Runavik i den første kvalikrunden, 2. og 9. juli. De gulsvarte vant serien for første gang i 2007 og er totalt umeritterte i Europa. Den første kampen spilles på Lerkendal og så får returen på Runavik stadion uka etter.

- Jeg har aldri vært på Færøyene tidligere. Det skal bli et artig bekjentskap. Jeg har hatt to spillere fra Færøyene i Aalborg og vet at danske lag har slitt mot lag fra Færøyene. Men akkurat nå vet vi lite om nivået på Runavik. Det vi vet er at det ikke blir noen enkle kamper, men målet er krystallklart: Vi skal inn i gruppespillet, sier trener Erik Hamrén til RBK.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer