Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Færre fulgte cupfinalen

721 000 mennesker fulgte cupfinalen på TV 2. Det er en nedgang på 297 000 fra finalen i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første omgang mellom Viking og Bryne blir beskrevet som gørrkjedelig. Det 45 minutter lange gjespet ble bare sett av 676 000 mennesker. Heldigvis for TV 2 ble ikke seerne skremt av den tamme oppvisningen, og andre omgang hadde 762 000 seere.

Det er likevel langt fram til fjorårets tall for finalen mellom Viking og Odd. Den ble fulgt av 1 018 000 seere i snitt, fordelt på 988 000 i første omgang og 762 000 i andre omgang. Ekstraomgangene ble fulgt av 1 027 000.

Cupfinalen i år kolliderte med storkampen i Premier League mellom Liverpool og Manchester United. Det førte trolig også til at færre ville se rogalandsoppgjøret.

Til tross for at cupfinalen ikke ble noen seersuksess, er TV 2 slett ikke deppa.

- Dette er gode tall, og vi er godt fornøyd. At det ikke var flere seere, har nok en sammenheng med lagene som møttes, sier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 til Dagbladet.no.

- Vi hadde høyere tall for to år siden da Rosenborg og Brann spilte finalen. Det spillet nok inn at dette var et lokalt rogalandsoppgjør. Det blir kanskje ikke så begivenhetsrikt, sier Mikalsen.

Hele Norges coronakart