Færre norske lag får spille utenlands

Det blir bare ett norsk lag i mesterligaen neste år. Årsaken er at Norge faller ned til 17. plass på den internasjonale rankingen, og da er vi utenfor de 16 som automatisk får med to representanter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kjell Borgersen i Norges Fotballforbund sier til NTB at det norske mesterlaget går inn i andre kvalifiserende runde.

Norge faller ned på den internasjonale rankingen fordi utregningen går på femårs sykluser. I tillegg teller ikke kvalifiseringskampene til europacupene når koffesienten regnes ut. Det slår som oftest negativt ut for de norske lagene, som gjerne vinner i kvalifisering men taper i de ordinære kampene.

Det er også klart at Norge bare får med to lag i UEFA-cupen neste sesong. Cupmesteren og det laget som er best plassert uten å være serie- eller cupmester blir med.

- Det er en liten mulighet for å få med tre lag. Den ligger i at et av de norske lagene vinner en av cupene eller at et lag kommer med på trekning, slik det var med Bodø/Glimt i år, sier Kjell Borgersen.

Mest fair-play-spillende nasjon får automatisk med ett ekstra lag, men det trekkes ut ytterligere to plasser blant de åtte neste på nasjonsrankingen. Norge ble trukket ut blant de åtte foran denne sesongens e-cup, og dermed fikk Glimt plass i UEFA-cupen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer