Fagermo: - Jeg begynte nesten å grine i garderoben

Etterpå sendte Odd-sjefen en melding til Rosenborg.

GOD STEMNING: Her feirer Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo og Bentley kveldens 2-1-seier mot Vålerenga på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GOD STEMNING: Her feirer Odd-sjef Dag-Eilev Fagermo og Bentley kveldens 2-1-seier mot Vålerenga på Ullevaal. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Odd tok i kveld et langt steg mot sølv i årets Tippeliga, da Vålerenga ble slått 2-1 i Oslo.

Vålerenga presset for utlikning på tampen, men Odd holdt unna, og er nå sju poeng foran Rosenborg før trønderne møter Sandnes Ulf søndag.

Da dommer Tore Hansen blåste for full tid, løp Odd-spillerne og trener Dag-Eilev Fagermo bort til de tilreisende fra Skien for å feire den viktige seieren med dem.

På gråten Etterpå innrømmer Fagermo at det begynner å gå opp for ham hva allerede cupfinaleklare Odd er i ferd med å oppnå denne sesongen.

- Jeg begynte nesten å grine i garderoben. Tenker på hvordan vi har jobba. I dag startet vi med fem egenutviklede spillere. Vi solgte Elba (Rashani og Fredrik (Semb Berge) i sommer, men vi har tatt nesten mer poeng etterpå, og det er den største prestasjonen vår. Det er sterkt, sier han i pressesonen etter oppgjøret.

- Det er ingen andre klubber som driver sånn, i dag har vi fire-fem egenutviklede, lokale spillere på benken også. At vi kan vinne noe med den filosofien er moro - at det ikke bare er de klubbene med mest ressurser eller de som henter utlendinger som  vinner noe.

Nøkkelspillerne Andre Hansen og Herolind Shala forsvinner fra Odd etter denne sesongen, men det ser ikke Fagermo som noe stort problem.

Vil utvikle - Andre Hansen skal jeg erstatte. Vi har Sondre Rossbach, som er et kjempetalent, så det bekymrer meg ikke. Shala har vært veldig god i høst offensivt, men han løper ikke nok defensivt. Vi mister uansett en mann der, sier han.

- Jeg har ingen problemer om vi må falle noen plasser på tabellen neste år for å bygge nytt lag, for det jeg liker er å utvikle spillere, sier han videre.

Odd har igjen Rosenborg hjemme og Molde borte før sesongen er over. I kveld sikret de medaljeplass, men telemarkingene sikrer i prinsippet sølv med uavgjort hjemme mot Rosenborg.

- Jeg tror Rosenborg får det tøft i Skien. Vi har vært kanongode hjemme i  høst. Vi har spilt den beste angrepsfotballen i Tippeligaen, og det skal Rosenborg merke når de kommer ned på kunstgresset vårt. De får det tøft, så det sølvet tar vi. Det er ikke snakk om å spille for uavgjort, vi skal kline til, sier han i kjent stil.