TOMÅLSHELT: Mohammed Abdellaoue snudde kampen for Vålerenga med to scoringer på tre minutter mot slutten av andre omgang. Fram til da hadde han vært mer eller mindre usynlig. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
TOMÅLSHELT: Mohammed Abdellaoue snudde kampen for Vålerenga med to scoringer på tre minutter mot slutten av andre omgang. Fram til da hadde han vært mer eller mindre usynlig. Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Fagermo: - Jeg tar av meg hatten for Moa

VIF-spissen snudde kampen med to frekkiser.

||| Odd Grenland - Vålerenga 1-2

SKIEN (Dagbladet): Bentley hadde gitt Odd ledelsen i det telemarkingene håpte skulle bli revansj for det ydmykende 1-6-tapet på Ullevaal i fjor.

Men Vålerenga har en goalgetter av meget høy klasse, og som mot Lillestrøm sist uke ble Moa den store helten.

To ganger i løpet av tre minutter satt han ballen bak tidligere VIF-keeper Arni Gautur Arason.

- Eneste stedet jeg kunne sette den
Den første kom etter 75 minutter, da han plasserte ballen nesten helt oppe i nærmeste kryss fra skrå vinkel. Så lurte han seg foran Odd-stopper Torjus Hansén etter et langt innkast og pirket ballen i korthjørnet.

Med unntak av en heading i tverliggeren hadde Moa vært så godt som usynlig fram til scoringene.

- I 2. omgang får vi til spillet vårt litt bedre, og da blir det mer rom til meg. Dermed kommer jeg til sjanser, og da blir det mål, sier han til TV 2.

Det første målet beskriver han slik:

- Jeg prøvde bare å presse ballen ned, det var egentlig det eneste stedet jeg kunne sette den. Utrolig deilig å se den gå inn.

SCORET FØRST: Bentley headet Odd i ledelsen etter et praktangrep. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
SCORET FØRST: Bentley headet Odd i ledelsen etter et praktangrep. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

Og det andre, hans 11. for sesongen:

- Jeg fokuserte bare på å komme meg foran stopperen og få fram tåa. Deilig!

Med tre poeng klatrer Vålerenga forbi Tromsø på tabellen, og fem poeng foran ligger serieleder Rosenborg. Da er veien kort til gullprat - men Martin Andresen forsøker å dempe forventningene.

- Vi har et ungt lag, og har fire unge spillere som fortsatt ikke har 30 tippeligakamper til sammen. De kommer til å være ustabile. Vi må bare konsentrere oss om det vi gjør.

Hyller Moa
Odd-stopper Morten Fevang og trener Dag-Eilev Fagermo velger å berømme Moa framfor å refse sine egne.

- Skuffende å tape når vi leder, men må ta av hatten for Moa. Han er en toppspiss. Vi må bare akseptere at vi ikke er like gode som Vålerenga, sier Fagermo.

- Vi hadde veldig bra kontroll på ham, men du må passe på hele tida. Og det klarer vi ikke. Da scorer en så god spiss som Moa, istemmer Fevang overfor TV 2.

Begge Moas scoringer kom like etter at Bengt Sæternes kom på banen. 35-åringen var sterkt involvert i utlikningen, da han holdt på ballen med to mann i ryggen og trillet ballen ut til spissmakkeren, som bredsidet ballen i mål.

Sæternes har fått lite spilletid i år, og enkelte har argumentert for at Moa trives bedre når han får en makker ved siden av seg.

- TV 2 har ikke skjønt hvordan vi spiller
Det er et argument trener Martin Andresen ikke har mye til overs for.

PÅ ANDREPLASS: Seieren gjør at Vålerenga passerte Tromsø på tabellen. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
PÅ ANDREPLASS: Seieren gjør at Vålerenga passerte Tromsø på tabellen. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

- Vi spiller med en partner til Moa i begynnelsen også. De kommentatorene i TV 2 har ennå ikke skjønt hvordan vi spiller. Vi spiller med tre der framme. Moa er toppscorer i Tippeligaen, så han har fått en del sjanser, og vi har scoret flest mål. Den kritikken blir gal, sier Andresen til TV 2.

Han forklarer Sæternes-byttet slik:

- Jeg følte vi fikk mer ballbesittelse, og at vi derfor kunne flytte fram en fram permanent. Det fungerte bra.

Moa har uansett hovedæren for at Vålerenga reiser hjem med tre nye bortepoeng, mens Odd fortsatt ligger på nedre halvdel

Alle målene kom i andre omgang. Før hvilen hadde det vært en veldig kjedelig kamp, og selv om de siste 45 ikke ble noe fyrverkeri fikk publikum se tre flotte scoringer.

Dagbladet utvider saken.