Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagermo: - Må være smartere

Vålerenga har vært det laget som har pådratt seg flest kort så langt denne sesongen. Nå etterlyser Dag-Eilev Fagermo (53) mer smarthet blant spillerne sine.

I AKSJON: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fargermo på trening på Intility. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I AKSJON: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fargermo på trening på Intility. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Vålerenga - Haugesund kl. 18.00

Intility (Dagbladet): Det er alltid knyttet store forventninger rundt Vålerenga før enhver sesong - og denne sesongen er intet unntak. Da det ble klart at en av Eliteseriens mest profilerte trenere i Dag-Eilev Fagermo skulle ta over Oslo-laget, skjøt de allerede høye forventningene i været.

ELITESERIEN: Her viser vi høydepunktene fra kveldens kamp Vis mer

Så langt kan man si at Fagermo og Vålerenga har innfridd. På sine sju første kamper er «Enga» på en fjerdeplass med 12 poeng. I dag møter de et revansjelystent Haugesund som kommer fra et surt 3-0 tap mot serieleder Molde.

Fagermo er fornøyd med sesongstarten, men sier han har andre bekymringer før Haugesund-kampen i kveld.

- Jeg håper først og fremst at vi skal få en hjemmekamp der vi greier å fullføre matchen med elleve mann. Nå har det vært to av tre hjemmekamper hvor vi har fullført med ti mann. Det er viktig at vi unngår mye kort, forteller Fagermo til Dagbladet.

Etterlyser smarthet

Fagermo har grunn til bekymring tar vi utgangspunkt i antall kort Vålerenga har fått så langt denne sesongen. På sine sju første kamper har Vålerenga pådratt seg hele tre røde og 18 gule kort. Det er mest i Eliteserien. Fagermo mener flere spillere må bli smartere i hvordan de går inn i dueller.

- Først og fremst er det feilvurderinger som er med inn i bildet som gjør at det blir kort. Enkelte spillere kaster seg for mye ned og er for ville i spillestilen, istedenfor for å være litt smartere. Det har kostet kort, selv om noen av de er feil. Vi må ikke gamble og spille for tøft, legger Fagermo til.

Sist helg var det keeper Kristoffer Klaesson som måtte forlate banen etter å ha blitt vist det røde kortet. Utvisningen kom etter at Klaesson hindret en stor Mjøndalen-sjanse med å ta ballen med hendene utenfor 16-meteren. Fagermo mener unggutten var uheldig i situasjonen.

- Han gjør det riktig med å komme ut. Det er et tørt kunstgress og han feilberegner stussen. Han får den i magen istedenfor i beina og da blir det som det blir, forteller Vålerenga-treneren.

Hyller debutant

Det røde kortet gjorde at en Eliteserie-debutant måtte gå inn målet for Vålerenga. Kjetil Haug, som har ei fortid i Manchester City, måtte gå inn i buret til bortelaget - og grep sjansen med begge hender ifølge sin trener.

- Han gjorde det veldig bra. Det er gledelig. Han går inn med autoritet og er flink til å bokse når han skal bokse, er flink til å holde ballen når han skal holde og han redder mye. Han spiller voksent og gjør en veldig god kamp. Det er en klok gutt, påpeker Fagermo.

Det var ikke bare prestasjonene til Haug som gjorde at han fikk mye oppmerksomhet etter kampen. Østfoldingen var nemlig involvert i en situasjon hvor Mjøndalen fikk et mål annullert. Fagermo sier at de skulle hatt frispark tidligere i situasjonen.

- Det er jo klart frispark til Vålerenga først som ikke blir dømt. Så detter han og slår seg. Så hvorfor han ser opp, det vet jeg ikke. Jeg har ikke snakket med Kjetil om det. Vi er ikke ute etter folk som filmer, forteller han.

- Rotete hjemme

På tross av at Vålerenga er ubeseirede på hjemmebane håper Fagermo at laget hans kan levere en enda bedre prestasjon mot Haugesund.

- Det har vært litt rotete hjemme. Jeg håper vi kan få en kamp hvor vi kan være mer stabilt gode, forteller den tidligere Odd-treneren.

Fagermo sier han har stor sans for Haugesund og måten de driver på. Han mener at kveldens kamp kommer til å bli tøff.

- Haugesund er et lag som alltid er vanskelig å møte. De er flinke til å gjøre en god jobb med små ressurser og er som regel topp seks, påpeker Fagermo.

Med seier mot Haugesund kan Vålerenga passere Brann på tabellen og gå opp på medaljeplass. Hagesund ligger på en ellevte plass før kampen og kan klatre flere plasser opp med seier.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!