Fagermo: - Vi er ennå med i toppen

Tamt i varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Odd-Haugesund 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Dag Eilev Fagermos Odd er på god vei mot en av sine beste sesonger noen sinne, og laget fra Skien er i aller høyeste grad med i medaljekampen når Tippeligaen er litt over halvspilt.

Bare ett tap på de siste ti kampene var fasitten før Haugesund i kveld gjestet Skagerak Arena, men det ble ble et oppgjør preget av alt annet enn fest og fyrverkeri.

Da dommer Tommy Skjerven blåste for full tid viste tavla fortsatt 0-0. Et resultat Haugesund kanskje på forhånd kunne vært fornøyd med, men heller ikke gjestene kunne juble høylytt over innsatsen.

- Med i toppen Fagermo var en nøktern mann da han snakket med Cmore etter kampen, og det er vanskelig å si seg uenig med ham.

- I den andre omgangen styrer vi kampen helt, men vi skaper for lite sjanser, sa han.

På spørsmål om hva han tenker om kampprogrammet videre framover, og Sogndal som neste mostander, er han derimot klar på at det ikke er noe de vektlegger for mye.

SJANSEFATTIG: Haugesunds Per Morten Kristiansen avverget det som kom fra Odd i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SJANSEFATTIG: Haugesunds Per Morten Kristiansen avverget det som kom fra Odd i kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tenker ikke sånn. Nå skal vi jobbe hardt videre, og fortsette med den gode fotballen vi spiller for tiden. Vi er ennå med i toppen, sier han.

Haugesund-trenger Jostein Grindhaug var hakket mer positiv enn sin kollega i Odd.

- Jeg er meget godt fornøyd med måten vi holder unna på. Det er mye «guts» i oss og vi rir det av. Det er veldig varmt utpå der og vi har voldsomt mange kamper i beina. Det er ingen unnskyldning, men jeg synes vi står godt i 90 minutter, sa han til Cmore.

Scorer ni av ti ganger Elbasan Rashani fikk kampens første sjanse, men Per Morten Kristiansen var kjapt nede ved nærmeste stolpe og fikk avverget skuddet fra Odd-spilleren etter drøyt elleve minutter.

Så var det gjestenes Maic Sema sin tur. Fra drøye 20 meter bestemte han seg for å teste Odds siste skansen, men André Hansen fikk venstrearmen i været parerte glimrende.

Omgangens største mulighet var det derimot Frode Johnsen som fikk etter en snau halvtime. Herolind Shala fant veteranen med et lekkert innlegg på bakre stolpe, men der 40-åringen scorer i ni av ti tilfeller, gikk denne headingen til side for mål.

Daniel Bamberg forsøkte også skuddfoten for bortelaget, men skuddet suste utenfor og dermed måtte lagene gå målløse i garderoben etter en omgang som det må være lov å si ble preget av den voldsomme temperaturen i Skien.

Klinisk dødt Den andre omgangen fortsatte der den første slapp. Varmt, tregt og relativt sjansefattig. Vi måtte nesten vente et kvarteret på omgangens første målsjanse, men så var den til gjengjeld en stor en.

HETT: Elbasan Rashani og de andre måtte kjøle seg ned for å ikke forgå i varmen på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HETT: Elbasan Rashani og de andre måtte kjøle seg ned for å ikke forgå i varmen på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

Shala kom plutselig igjennom, men Kristiansen var raskt ute og Shala klarte ikke å få ballen under tverrliggeren.

Det ble, sjokkerende nok, sjansebeholdningen i den andre omgangen, og dermed kunne lagene rusle i garderoben med ett poeng hver etter en andre omgang som får beisingen av verandaen til å virke som århundredets begivenhet.

Og selv med ett poeng hver spørs det om noen av lagene kan se tilbake på kampen med veldig mye av æren i behold.

Odd-Haugesund 0-0 (0-0)

5728 tilskuere

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger.

Gult kort: Dusan Cvetinovic, Haugesund.

Odd (4-4-2): André Hansen — Lars-Kristian Eriksen, Steffen Hagen, Thomas Grøgaard, Jarkko Hurme — Fredrik O. Jensen, Herolind Shala, Ole Jørgen Halvorsen (Håvard Storbæk fra 55.), Jone Samuelsen — Elbasan Rashani (Chukwuma Akabueze fra 79.), Frode Johnsen.

Haugesund (4-5-1): Per Morten Kristiansen — Maic Sema (Ugonna Anyora fra 81.), Dusan Cvetinovic, Geir Ludvig Fevang, Kristoffer Haraldseid — Daniel Bamberg, Tor Arne Andreassen, Emmanuel Ekpo (David Myrestam fra 63.), Joakim Våge Nilsen, Alexander Stølås (Torbjørn Agdestein fra 90.) — Christian Gytkjær.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer