Fagermo eller Brutter'n: Blir trenerjobben i RBK avgjort 2. november?

RBK-styret intensiverer prosessen.

AKTUELLE: Kåre Ingebrigtsen (t.v.) og Dag-Eilev Fagermo er to av kandidatene til å bli permanent Rosenborg-trener. FOTO: NTB SCANPIX
AKTUELLE: Kåre Ingebrigtsen (t.v.) og Dag-Eilev Fagermo er to av kandidatene til å bli permanent Rosenborg-trener. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

• Lillestrøm - Rosenborg 0-2 (0-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Rosenborgs styreleder Ivar Koteng bekrefter at Dag-Eilev Fagermo vil stå på lista over aktuelle kandidater som ny Rosenborg-trener.

Fra før er det kjent at midlertidig trener Kåre «Brutter'n» Ingebrigtsen mer enn gjerne vil ha jobben. Også andre navn vil bli vurdert.

- Vi har ingen liste klar ennå, men intensiverer jobben over helga, sier Koteng til Dagbladet.

Styrket aksjene Ingebrigtsen styrket sine aksjer etter 2-0-seieren over Lillestrøm i går kveld. Samtidig er det ingen hemmelighet at mange - også i Rosenborg - har latt seg imponere av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo denne sesongen.

Nå bekrefter Koteng at han vil være med i et heat om toppjobben på Lerkendal.

Med små ressurser har Fagermo gjort Odd til en sølvkandidat og satt fyr på fotballinteressen i Skien. Han har utviklet lokale talenter i Telemark, han spiller 4-3-3, og han gjør i det hele tatt mye som er i ånden til Nils Arne Eggen oppe i Trøndelag.

- Han vil spille typisk Rosenborg-fotball, påpeker Koteng når Dagbladet møter styrelederen på Åråsen.

Taper Odd borte mot Aalesund i ettermiddag, kan kampen mellom Odd og Rosenborg 2. november bli en ren sølvfinale. Tre poeng skiller lagene i dag. Men oppgjøret på Skagerak Arena kan bli noe enda mer:

Det kan bli duell mellom Fagermo og Ingebrigtsen om hvem som spiller mest Rosenborg-fotball.

Feiende forestilling Vinner Odd med en feiende forestilling, kan stemningen i Rosenborg-styret snu i retning av Fagermo. Fortsetter Ingebrigtsen framgangene, kan vinden dreie i hans retning.

Hvis da styret ikke har blikket rettet helt andre steder.

Ole Gunnar Solskjær, Bob Bradley og Trond Sollied er andre navn som blir trukket fram i spekulasjonene. Samtidig vil styret stille krav: Aktuelle kandidater må ønske jobben mer enn noe annet. Du får ikke i oppdrag å gjenreise Rosenborg med venstrehånda.

Både Ingebrigtsen og Fagermo har signalisert at Rosenborg-jobben er «Lotto-gevinsten» de tørster etter.

- Kåre har Rosenborg i blodet, påpeker Pål André Helland, som scoret det første målet mot Lillestrøm i går.

Mange spørsmål Utenfor Rosenborg-garderoben fikk Kåre Ingebrigtsen mange spørsmål om framtida.

- Jeg gleder meg hver dag med denne gjengen. Hvis jeg får fortsette, er jeg strålende fornøyd. Hvis Rosenborg finner ut at det beste for Rosenborg er noe annet, lever jeg godt med det også.

ROSENBORGS MEKTIGE MANN:  Styreleder Ivar Koteng. FOTO: NTB SCANPIX
ROSENBORGS MEKTIGE MANN: Styreleder Ivar Koteng. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Men du er sulten på oppgaven?

- Selvfølgelig har jeg lyst på jobben. Og da er det en fordel at vi vinner fotballkamper. Nå begynner vi å se konturene av laget slik vi ønsker å framstå.

- Det er blitt skrevet Fagermo har en klausul i kontrakten om at han kan gå til Rosenborg. Hva tenker du om det?

- Da får jeg prøve å få meg en klausul i kontrakten om at jeg kan gå til Odd, sier Ingebrigtsen og smiler. Humøret er et av hans sterkeste våpen. Men spillemessig framgang og resultater er naturligvis overodnet.

- Bra sjanse - Han har en rimelig bra sjanse til å få jobben, sier Koteng om den midlertidige Rosenborg-treneren.

Samtidig er det ingen hemmelighet at krefter i Rosenborg er pirret av Fagermo, som blir sett på som en «Eggen light».

Filosofien er den samme. Han kan buldre og fare opp for ting som griper ham følelsesmessig. Og han kan snakke i overskrifter, akkurat som Eggen.

- De er ganske like, sa Frode Johnsen til Dagbladet tidligere i høst. Odd-veteranen spilte i Rosenborg under Eggen, og ser parallellene:

- Fagermo kan lykkes overalt. Men jeg håper vi får beholde ham i Odd.

- Vi skal ha en permanent trener klar i god tid før jul, opplyser styreleder Ivar Koteng til Dagbladet.

Med alle trenerskiftene de siste åra, handler det nå om finne en løsning Lerkendal kan leve med i noen år.

JUBEL: Pål André Helland scoret det første målet for Rosenborg mot Lillestrøm i går. Seieren styrket trener Ingebrigtsens aksjer i klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
JUBEL: Pål André Helland scoret det første målet for Rosenborg mot Lillestrøm i går. Seieren styrket trener Ingebrigtsens aksjer i klubben. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer