Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ny trener i Vålerengaa

Fagermo er Deilas VIF-kandidat

To trenere, begge under kontrakt, skal være de heiteste kandidatene til jobben i Vålerenga. Ronny Deila skal ha anbefalt den ene.

ØNSKET: Dag-Eilev Fagermo står selvfølgelig høyt oppe på VIF-direktør Erik Espeseths liste. Han skal ifølge kilder være anbefalt av Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix
ØNSKET: Dag-Eilev Fagermo står selvfølgelig høyt oppe på VIF-direktør Erik Espeseths liste. Han skal ifølge kilder være anbefalt av Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LARS BOHINEN STÅR høyt på Vålerengas ønskeliste, er under kontrakt i Aalesund, og har to år igjen av kontrakten han forlenget i august 2019.

1) Det kan by på problemer for Oslo-klubben.

2) Det kan bli dyrt.

DAG-EILEV FAGERMO står selvfølgelig også høyt oppe på VIF-direktør Erik Espeseths liste. Han skal ifølge kilder være anbefalt av Ronny Deila. Spillestil, ungdomsprofil og type menneske – parallellene er mange til den avtroppende treneren. Og selv om Fagermo også er under kontrakt ut sesongen 2020, og Odd selvfølgelig må kompenseres om Vålerenga ser til Skien, vil det være lettere å hente Fagermo fra Odd enn Bohinen fra Aalesund.

Dag-Eilev Fagermo har vært i Odd siden 2008, gitt elleve år av livet sitt klubben, og har de siste par åra vært åpen for å prøve noe nytt.

I Skien er et tilbud fra en større klubb noe man egentlig har ventet på.

Lars Bohinen kom til Aalesund i 2017, har gjenreist klubben, og skal denne sesongen videreføre arbeidet som endte med opprykksrekord i 2019.

I Aalesund er en Bohinen-exit noe man har fryktet, og som klubben vil gjøre alt de kan for å stoppe.

JEG TROR IKKE vi trenger å gå lenger ned på VIF-lista enn det. Og jeg tror den neste treneren vil bli ansatt rimelig fort. Tida, selv om jeg hører Vålerenga mener det ikke haster så veldig – det er tross alt lenge til seriestart – er nemlig ikke på Oslo-klubbens side.

SESONGFORBEREDELSENE NORGE RUNDT starter allerede nå. Snart er alle klubber tilbake i trening. Snart er mange klubber ute av landet på sin første treningsleir i varmere strøk. Og jo lenger (eksempelvis) Aalesund og Odd kommer i denne prosessen, jo vanskeligere vil det være å hente trenerne som er disse klubbenes soleklare førstevalg.

Det handler om respekt.

Når Vålerenga ansetter seg ut av knipa Ronny Deilas overgang til New York City FC har satt dem i, vil de automatisk dytte det samme problemet over på klubben de har hentet Deilas arvtaker fra.

ALLE TRENERANSETTELSER, OM ikke katta slipper ut av sekken fordi den ene parten ønsker å fremme sin agenda, være seg "se de stjeler treneren vår" slik tilfellet var da Haugesund følte Rosenborg var i ferd med å plyndre dem for et år tid siden (Eirik Horneland), skjer forsøksvis under radaren.

Det er ikke klart før det er klart.

Den ene dagen sier den trenersøkende klubben at de er i prosess og har ei liste kandidater.

Den neste dagen blir påtroppende trener presentert.

LARS BOHINEN REPRESENTERER en annen type formasjon og fotball enn Dag-Eilev Fagermo. Det betyr enda en fotballfaglig kursendring i Vålerenga, om han blir mannen.

Bohinen liker tre midtstoppere og sverger til 3-5-2/5-3-2.

Dag-Eilev Fagermo, som Ronny Deila, er 4-3-3, stort sett over samme lest.

RØTTER HAR OGSÅ en verdi, spesielt der Vålerenga er nå. Det er ikke mye VIF-sjel igjen på Valle. Den siste gjengen innflyttere har ikke klart å ta inn over seg hva Vålerenga er ut over det å være en toppklubb.

Lars Bohinen har disse røttene, han kan sjargongen og kjenner institusjonen Vålerenga fra tidligere perioder i klubben.

Dag-Eilev Fagermo har det ikke.

MEN FAGERMO HAR det upolerte og rå Vålerengas supportere vil elske. Han banner i kirka. Han er uredd og kan gjerne være konfronterende i stilen. Hvilket er som snytt ut av gospelen til en klubb, hvis supportere, når det passer dem å flokke seg bak klubben, synger «vi hater alle, alle hater oss».

Vålerenga er ikke som andre.

Det er ikke Dag-Eilev Fagermo heller.