ODD-JUBEL: Fredrik Semb Berge (til høyre) ble tungen på vektskåla mot Rosenborg. Her jubler han sammen med Olivier Occean (bak) og Bentley. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ODD-JUBEL: Fredrik Semb Berge (til høyre) ble tungen på vektskåla mot Rosenborg. Her jubler han sammen med Olivier Occean (bak) og Bentley. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Tippeligaen

Fagermo ertet Helland. Så sørget Semb Berge for RBKs første hjemmetap

Odd slo Rosenborg 2-1. 

Rosenborg - Odd 1-2 (1-1)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg har allerede vunnet Tippeligaen, men jakter Moldes poengrekord på 71 poeng. Odd har fortsatt heng på sølvet, og er klar for å gi jernet helt inn.

Det var utgangspunktet før møtet mellom lagene på Lerkendal søndag kveld.

Odd åpnet best og tok ledelsen på en lekker volley fra Fredrik Nordkvelle etter drøye halvtimen. Rett før pause utliknet Mushaga Bakenga. Kampen så lenge ut til å ende 1-1. Men så dukket Fredrik Semb Berge opp i sluttfasen og headet inn 2-1 til gjestene.

Dette var Rosenborgs første hjemmetap denne sesongen. Odd har like mange poeng som Brann i sølvduellen når to runder gjenstår.

- Dette var stort og viktig for oss. Nå er vi favoritter til å ta sølvet. Brann har to tøffe kamper igjen, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Ordkrig

Før kampen fortsatte ordkrigen mellom Fagermo og Rosenborg-profil Pål André Helland.

Den siste uka har sistnevnte fleipet med at Fagermo - i sommer - angivelig hadde pekt ut datoen i dag som en «seriefinale». Men med 21 poengs forskjell var kampen ikke i nærheten av å være en seriefinale.

At Helland i tillegg kalte Fagermo for «Dagros» i et intervju på RBKs hjemmeside, falt ikke i god jord.

PÅ SIDELINJA: Trenerne Dag-Eilev Fagermo og Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix
PÅ SIDELINJA: Trenerne Dag-Eilev Fagermo og Kåre Ingebrigtsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han kaller meg for «Dagros», smilte Fagermo til TV 2 før kampen.

- Jeg er usikker på om han vet forskjellen på en ku og okse.

Bra Odd-spill

Odd-treneren må ha elsket det han så de første 40 minuttene. Laget gikk ut i hundre, hadde mye possession og gjenvant ballen høyt på banen. Legg til raske sideforflytninger og Odd spilte akkurat slik Fagermo vil.

Rosenborg var et godt stykke unna eget toppnivå. Derfor var Odds ledelse etter 32 minutter fortjent. Og for en scoring det var: Bentley sendte ballen inn i 16-meteren til Fredrik Nordkvelle, som på hel volley skjøt ballen i mål.

På sidelinja eksploderte Fagermo og Odd-benken i jubel. Dette var en scoring av høy klasse.

Men gleden varte ikke lenge. Allerede minuttet etter kom Mushaga Bakenga i skuddposisjon foran Sondre Rossbach, men Odd-keeperen avverget.

Neste gang Bakenga kom i posisjon måtte imidlertid sisteskansen kapitulere. Det skjedde på corner tre minutter før pause. Ballen gikk i stolpen og ut til Bakenga, som scoret.

Spist levende

Andre omgang var helt åpen. Men vanligvis blir lag som møter Rosenborg med høyt press på Lerkendal til slutt spist levende.

Et åpent spørsmål var det likevel hvor mye Rosenborg la i kampen. Allerede onsdag venter Bodø/Glimt i cupens semifinale. Blant annet derfor valgte trener Kåre Ingebrigtsen å hvile høyrebacken Jonas Svensson. I hans fravær ble unggutten Erlend Dahl Reitan kastet innpå.

Odd og Espen Ruud fikk et mål annullert for offside da timen var spilt. TV-bildene viste at linjemannens markering var korrekt.

Nærmere kom ingen av lagene. Trodde alle. Før Semb Berge dukket opp og avgjorde helt på tampen.

Skuffet Ingebrigtsen

- Jeg er skuffet over prestasjonen. Dette var langt unna våre standarder. Vi var fryktelig upresise og spilte på oss mange brudd, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Han innrømmer at han tørster etter The Double, for andre året rad.

- Vi fikk oss en vekker. Vi må framstå med mer energi. Hvis vi spiller sånn igjen, får vi trøbbel mot Bodø/Glimt på onsdag, sier han.

PS: Rosenborg møter Strømsgodset (b) og Bodø/Glimt (h) i de to siste kampene. Odd har igjen Sogndal (h) og Tromsø (b).