Fagermo etter å ha mistet seieren på overtid: - Heldigvis fikk vi som fortjent

Odd-treneren mener de fortjente å tape.

• Odd - Mjøndalen 2-2.

SKIEN (Dagbladet): På overtid av overtiden kjempet Mjøndalen-spiss Sanel Kapidzic inn 2-2 og poengdeling på Skagerak Arene — og påførte vertene sesongens første poengtap.

Det syntes Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var fortjent.

- Selv om vi hadde tre-fire store sjanser i andre omgang, så var Mjøndalen klart bedre enn oss. Det var et tidsspørsmål før de skulle få den utligningen. Vi fortjente ikke noe mer, sa Dag-Eilev Fagermo til pressen da han først kom ut i pressesonen etter kampen.

Han brukte god tid for seg selv før han følte seg klar for å prate om lagets innsats i dag.

Snudde etter pause Hjemmelaget ledet 2-0 etter første omgang, etter to flotte dødballscoringer av hjemvendte Espen Ruud, men etter hvilen snudde kampbildet på Skagerak Arene. Mjøndalen gikk friskt til verks, og skapte totalt sett flere sjanser enn hjemmelaget.

- Prestasjonen i andre omgang var så svak at jeg er mer skuffet over den enn resultatet. Vi spiller ikke fotball, og lar oss kjempe ut av stilen av et lag vi visste ville kjempe, selv da vi ledet 2-0 og kunne punktert kampen med 3-0, sier Dag-Eilev Fagermo.

10 av 12 mulige poeng Men selv med poengtap på hjemmebane i dag overtok Odd tabellteten igjen, på flere scorede mål enn Vålerenga - iallfall inntil Rosenborgs kamp borte mot Viking er over.

- Med tanke på andreomgangen vår så hadde vi fortjent å tape. Vi skal faktisk være fornøyd med uavgjort, sier han til Dagbladet.

Poengsankingen så langt - ti poeng av 12 mulige - er det Fagermo finner mest trøst i på en dag som dette.

- Det tar vi med oss, for vi er ikke så gode som folk tror vi er. Likevel er uavgjort hjemme mot Mjøndalen er bak skjema, men seier borte mot Molde er foran skjema, så alt i alt så har vi aldri hatt en så sterk start, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet.

- Får noen sånne kamper - Mange har spådd at Mjøndalen vil få det tøft i år, mens dere er medaljekandidater. Går poengtap som dette inn på deg personlig?

- Hadde vi hatt uflaks, så hadde det gått sterkere inn på meg. Når vi er så svake, så får vi ta det på kontoen for at det kommer noen sånne kamper i løpet av en tippeligasesong. Og starten har uansett vært god, det er ikke så mange andre som har ti poeng av 12 mulige.

RETT I GARDEROBEN: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk rett i garderoben etter at laget hans mistet seieren på overtid av overtiden mot Mjøndalen i dag. Han slaktet innsatsen fra eget lag, som gikk fra 2-0-ledelse til pause til 2-2 og poengdeling. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
RETT I GARDEROBEN: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo gikk rett i garderoben etter at laget hans mistet seieren på overtid av overtiden mot Mjøndalen i dag. Han slaktet innsatsen fra eget lag, som gikk fra 2-0-ledelse til pause til 2-2 og poengdeling. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer