Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagermo fikk stryk av gamleklubben

Deila seirende ut av trenerduellen da Godset slo Odd.

PERLESCORING: Marcus Pedersen gjorde absolutt alt selv og fikk drømmetreff da han sendte Strømsgodset i ledelsen mot Odd Grenland.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
PERLESCORING: Marcus Pedersen gjorde absolutt alt selv og fikk drømmetreff da han sendte Strømsgodset i ledelsen mot Odd Grenland.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Odd Grenland 3-1.

Det var knyttet stor spenning rundt trenerduellen i Drammen mellom Dag-Eilev Fagermo og hans tidligere assistent Ronny Deila.

Odd Grenland-trener Fagermo var for første gang på besøk på Marienlyst som sjef for et annet lag en Strømsgodset.

Dømt ut ifra tabellen skulle dette bli en tøff kamp for hjemmelaget, men vertene viste nok en gang at det er en grunn til at 21 av deres 23 poeng er tatt nettopp på Marienlyst.

- Jeg synes vi vinner fullt fortjent, selv om vi ikke gjør vår beste kamp. Det er mye nerver og mye som står på på spill, oppsummerer Deila overfor TV 2.

Fagermo er ikke helt enig med mannen som fungerte som spillende assistenttrener under Odd-treneren i Strømsgodset fra 2006 til 2007.

- Jeg synes ikke Godset er noe bedre i banespill enn det Odd er, sier Fagermo.


Ville mest

Men det var vertene som ville mest.

Etter 15 minutter dunket Komlan Amewou til med en suser fra 23 meter. Men en våken Arni Gautur Arason reddet mesterlig. Odd Grenland virket tunge og lite kreative i det offensive-spillet.

Strømsgodset jobbet hardt, var løpsvillige og fikk fortjent uttelling etter 33 minutter.

Drømmetreff
En umarkert Marcus Pedersen fikk ballen i beina på rundt 40 meter, dro av Morten Fevang og plasserte ballen vakkert i lengste kryss fra 22 meter.

VANT MOT GAMLESJEFEN: Ronny Deila var spillende assistenttrener i Strømsgodset under Dag-Eilev Fagermos ledelse. I Fagermos retur til Marienlyst, var det Deila som gikk seierende ut av trenerduellen.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
VANT MOT GAMLESJEFEN: Ronny Deila var spillende assistenttrener i Strømsgodset under Dag-Eilev Fagermos ledelse. I Fagermos retur til Marienlyst, var det Deila som gikk seierende ut av trenerduellen.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX Vis mer

Hans åttende nettkjenning for sesongen og et drømmetreff som skapte entusiasme og håp blant hjemmesupporterne.

- Hvilke andre nordmenn gjør det samme i norsk fotball? spurte en svært fornøyd Ronny Deila.

Det var imidlertid bare begynnelsen.

Rett før hvilen dro Mohammed Keita seg nydelig ned på dødlinja og serverte ballen til Joel Riddez som kontant doblet ledelsen. En bedre avslutning på omgangen kunne ikke hjemmelaget bedt om.

Strømsgodset fortsatte presset i begynnelsen av andre omgang og etter bare seks minutter økte Fredrik Nordkvelle ledelsen til 3-0, da han alene satte ballen kontrollert bak sisteskansen Arni Gautur Arason.

Den store duellen

Vidar Riseth senket Strømsgodset forrige runde, som Lillestrøm-spiller.

I dag, ikledd ny farge på drakta, skulle han hjelpe drammenslaget mot fornyet tippeligakontrakt.

Og i duellen mellom tankspissen Peter Kovacs og Vidar Riseth, var det sistnevnte som gikk seirende ut.

- Smart. Han er rutinert, og de trenger rutine når de ligger i den situasjonen de er i, sier Fagermo om Godsets avgjørelse om å hente Riseth fra Åråsen til Marienlyst på lån ut sesongen.

Den tidligere LSK-spilleren ble muligens litt for varm i topplokket, da han noe unødvendig dro ned Peter Kovacs innafor 16-meteren.

Dommer Tom Henning Øvrebø pekte korrekt på straffemerket. Straffen satte kaptein Morten Fevang sikkert i mål.

GODKJENT DEBUT: Vidar Riseth hadde noen tøffe dueller med storvokste Peter Kovacs, og med unntak av situasjonen der han lagde straffespark, kom veteranen godt fra Strømsgodset-debuten.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX
GODKJENT DEBUT: Vidar Riseth hadde noen tøffe dueller med storvokste Peter Kovacs, og med unntak av situasjonen der han lagde straffespark, kom veteranen godt fra Strømsgodset-debuten.Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX Vis mer

Odd Grenland farlige
Gjestene kom til noen store sjanser etter reduseringen, men den som regel sikre Peter Kovacs pannebrasket mulighetene han fikk utafor og Strømsgodset klarerte iherdig vekk det de kunne.

Og det var nok.

For i dag var det nedrykkstruede Strømsgodset som spilte den beste fotballen. Raske overganger, god fart i ballen og mest vilje førte til en fortjent seier på Marienlyst.

Samtidig klarte ikke Odd å knappe inn på luka opp til sølvplasserte Molde etter at romsdølingene tapte mot Vålerenga i går ettermiddag.

— Det er surt å tape nå som Molde tapte i går. Vi skapte lite sjanser til å være oss, sier Fagermo, ifølge NTB. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media