Stabæk vant 5-0 mot Odd

Fagermo flau etter Stabæks utklassing av Odd

Odd hadde ingenting å stille opp med mot Stabæk som avgjorde kampen på fem minutt i første omgang. 

MÅLSHOW: Stabæk ga seg ikke før det lå fem baller i Odd-nettet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
MÅLSHOW: Stabæk ga seg ikke før det lå fem baller i Odd-nettet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Odd hadde ingenting å stille opp med mot Stabæk som avgjorde kampen på fem minutt i første omgang. Til slutt sto det 5-0 til Stabæk som nå er ett poeng bak Odd.

Stabæk som startet med toppscorer Ohi tilbake fra skade var fullstendig overlegne fra start borte mot Odd.

På fem magiske minutt var kampen avgjort og publikum hadde fått sett flere klassemål.

– Det som skjedde i første omgang er flaut selv om Stabæk også er gode, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

- Vi skal ikke prestere slik vi gjør i dag. Det satt ikke i det hele tatt i første omgang. Da var det total mangel på intensitet og struktur som gjorde at det var lett å sette trykk på oss. Det er Stabæk gode til å utnytte, forklarte Odd-treneren.

Stabæk-trener Toni Ordinas var betydelig mer fornøyd.

- Det kunne vært åtte mål. Vi hadde flere i stanga og andre sjanser. Det var en fantastisk kamp. Det er vanskelig å trekke fram en spiller for alle bidro med å holde det kompakt og holde presset oppe, sa Ordinas til Budstikka etter kampen.

Lekestue

Ingen av lagene hadde mye å spille for, men Stabæk kunne komme poenget bak Odd med seier søndag.

Det viste Bærums-laget at de var lystne på fra start.

Fem svært effektive minutt i første omgang avgjorde kampen. Først sov Odd på den korte corneren fra Jeppe Moe og helt alene kunne Tortol Lumanza bredside ballen i mål fra sju meter.

To minutt etter var det Lumanzas tur til å legge til rette. Belgieren slo langt i bakrommet mot Franck Boli som tok med seg ballen, kom seg forbi Fredrik Semb Berge og curlet ballen elegant opp i vinkelen.

Lekestuen var ikke ferdig med det. Boli hadde selvtillit og prøvde seg på langskudd fra 25 meter. Tre Odd-spillere sto og så på at han la ballen til rette og banket ballen ned i hjørne bak reservekeeper Anders Klemensson til 3-0.

Tilskuerne i Skien fikk se enda en kandidat til årets mål før Dag Vidar Hafsås blåste til pause, men for de fleste for feil lag.

Ingen mål på Ohi

Lumanza var igjen sentral da han trillet til Tonny Brochmann som ladet kanonen. Dansken banket inn 4-0 via tverrliggeren og seieren var sikret i god tid før pause.

Fire mål på 20 minutt, og ingen av målene var signert Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo.

Han klarte ikke å rykke ifra Nicklas Bendtner på den statistikken i andre omgang heller, men Stabæk fikk inn enda et mål da 18-år gamle Ola Brynhildsen scoret sitt aller første seriemål.

Stabæk er dermed oppe på 8. plass, bare poenget bak Odd på plassen foran. Stabæk har igjen Sogndal hjemme og Viking borte i de to siste rundene. Odd har Vålerenga borte og Rosenborg hjemme.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer