Fagermo forlenger med Odd

Får bedre lønn og bedre sportslige vilkår.

BLIR I ODD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo forlenger kontrakten med klubben.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
BLIR I ODD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo forlenger kontrakten med klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Dag-Eilev Fagermo ga Skien gledesfnatt da han forlenget kontrakten med Odd torsdag.

- Da klubben kom på banen, tok jeg en runde med meg selv og mine. Jeg elsker måten vi jobber på her, sier Fagermo.

- Jeg kan ikke være i en klubb der kjøp og salg er en stor del av hverdagen. Jeg er ikke sikker på at jeg hadde lyktes med det. For meg er det ikke noen motivasjon i å komme meg ut i Europa og trene en klubb der. Jeg stortrives i Odd. Der kan vi få fram nye talenter og gjøre dem til nye Fredrik Semb Berge og Elba Rashani.

- Jeg har ikke vært i dialog eller kontakt med Rosenborg. Det har vært kontakt fra andre klubber, sier Fagermo.

Det er ingen Rosenborg-klausul i den nye avtalen.

- Dette er en stor dag. Det er gøy med tanke på hvor viktig han har vært i mange år. Vi ser på Dag-Eilev som Norges beste trener, sier Odd-direktør Einar Håndlykken.
Lenge Suksesstreneren binder seg til Odd ut 2018. Det ble endelig offentliggjort på en pressekonferanse torsdag. Nyheten lekket ut et par timer før.

Rosenborg meldte seg på i kampen om Fagermo tidligere i høst, men han velger å bli i Telemark.

Fagermo får bedre lønn og bedre rammebetingelser sportslig i tiden som kommer. Han har i flere sesonger måttet selge unna sine beste spillere. I sommer forsvant Fredrik Semb Berge og Elba Rashani til Brøndby for cirka 12 millioner kroner.

- Jeg har presset klubben litt på sportslig satsing og ressurser. Ressursene våre tilsier egentlig en plass fra ni til elleve i eliteserien, sier Fagermo.

Odd er klar for cupfinale mot Molde og går mot seriesølv bak samme klubb denne sesongen. (NTB)