Fagermo hvilte klubbjuvelen, men Odd vant toppkampen mot Viking

Nordkvelle ordnet 1-0-seier.

• Odd - Viking 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Etter Rafik Zekhninis oppsiktsvekkende prestasjon mot Borussia Dortmund sist torsdag, ble det i går hevdet at Manchester United hadde lagt inn et bud på 28 millioner kroner for 17-åringen.

Selv om Odd-direktør Einar Håndlykken avviste at det var tilfelle, var Zekhnini plassert på tribunen foran dagens prestisjefylte oppgjør i medaljekampen mot Viking. Det førte til ytterligere spekulasjoner rundt kantspillerens fremtid, mens den offisielle forklaringen fra Odd sin side er at Zekhnini ble spart til reservelagets viktige bunnoppgjør i 2. divisjon mot Odda i morgen.

Det er en avgjørelse trener Dag-Eilev Fagermo fort kunne fått kritikk for, men selv med en av lagets beste angrepsspillere ute sikret Odd seg alle poengene mot Viking, etter at Fredrik Nordkvelle trillet inn 1-0 da halvtimen var passert.

Tett i toppen Seieren gjør at det nå bare skiller to poeng mellom Odd på femte plass og Viking på tredje. Det er noe Stavanger-lagets trener Kjell Jonevret ikke er fornøyd med. Allerede i pausen uttrykte han sin frustrasjon overfor spillerne.

- Det er vanskelig å forklare hva vi holder på med der ute. Jeg er veldig skuffet. Jeg har akkurat satt ord på det (i garderoben), men det passer seg ikke på TV, sa Jonevret til C More.

- Ledelsen Odd tok etter en halvtime var egentlig aldri truet, for Viking var en tam utgave av seg selv i dag, sier kommentator Magnar Kvalvik.

Bedre ble det ikke av at Indridi Sigurdsson pådro seg et gult kort etter kampslutt, noe som betyr at Viking-kapteinen må stå over neste rundes oppgjør mot Sandefjord.

Lavt tempo Selv om oppgjøret var en toppkamp, viste ikke det igjen i banespillet. Tempoet var lavt, sjansene få og underholdningen var laber. Med null poeng i tillegg, hadde Jonevret grunn til å være irritert.

- I dag skal vi skjemmes. Jeg syns vi gjør en riktig dårlig kamp. Odd var klart bedre enn oss. Det var en skikkelig dårlig dag, forteller Jonevret til C More.

PÅ TRIBUNEN: Rafik Zekhnini spilte ikke mot Viking.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
PÅ TRIBUNEN: Rafik Zekhnini spilte ikke mot Viking. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Hva manglet?

- Hva hadde vi? Det er en lang liste. Jeg får ta det med spillerne først. Det skal vi analysere. Arild Østbø kom inn og reddet oss fra et enda større nederlag, det var i alle fall positivt, sier Viking-sjefen om keeperen som erstattet en kink-skadet Iven Austbø i pausen.

Glad Fagermo Langt blidere var derimot Jonevrets trenerkollega. Det er bare tre dager siden den historiske og energikrevende kampen mot Borussia Dortmund, men Odd gjorde likevel jobben mot Viking.

Og det er tydelig at Fagermo er skrubbsulten på medalje. Etter dagens seier har han allerede siktet seg inn på neste ukes tippeligakamp.

- Nå er vi helt klart med i medaljekampen. Nå skal vi ta Stabæk neste helg, sier Fagermo til C More.

- Du kan si dette var en sliteseier. Kampen mot Dortmund kostet. I tillegg var det en utrolig varme her. Så jeg er veldig imponert. Førsteomgangen er veldig bra. I den andre er vi rutinerte. Jeg tror ikke Viking har én ordentlig målsjanse i løpet av 90 minutter, så det er i alle fall en helt fortjent seier, sier Odd-treneren.

1-0: Fredrik Nordkvelle sendte Odd i ledelsen i første omgang.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
1-0: Fredrik Nordkvelle sendte Odd i ledelsen i første omgang. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer