Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dag-Eilev Fagermo i VIF:

Fagermo i sorg - avbryter treningsleir

Dag-Eilev Fagermo (53) avbryter Vålerengas treningsleir i Portugal. Han reiser hjem for å begrave faren sin.

HJEM: Dag-Eilev Fagermo er nyansatt i VIF. Han avbryter lagets treningsleir etter farens dødsfall. Foto: Morten Pedersen
HJEM: Dag-Eilev Fagermo er nyansatt i VIF. Han avbryter lagets treningsleir etter farens dødsfall. Foto: Morten Pedersen Vis mer

CARVOEIRO / OSLO (Dagbladet): - Jeg fikk kjenne faren min i 53 år. Han var en god far og et flott menneske, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagbladet.

Tirsdag ettermiddag, under det første planleggende framtidsmøtet med Vålerengas sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen, fikk Dag-Eilev Fagermo den triste beskjeden per telefon.

Faren hans (84) hadde tapt kampen mot kreften.

- Det var bare et spørsmål om tid, sier Vålerengas trener.

- Vi fikk beskjeden om at far hadde uhelbredelig lungekreft med spredning i romjula. Det var veldig tøft. Han var en aktiv mann som elsket fotball og spilte mye golf. Men da jeg kom hjem fra reise etter serieslutt i desember, og fant faren min på sofaen, skjønte jeg at noe var galt.

- Jeg tok han med til legen, og dessverre var han veldig syk.

- Var det vanskelig å reise til Portugal med Vålerenga når du visste at faren din var så syk?

- Ja, selvfølgelig. Men sånn er livet. Og sånn ville han at livet mitt skulle være. Han var norgesmester i håndball, veldig opptatt av idrett og naturlig nok også stolt over at jeg er trener i Eliteserien. Og da muligheten i Vålerenga dukket opp sa han at jeg måtte gå for den, og at jeg selvfølgelig måtte gjøre det jobben krevde, altså å reise på treningsleir med laget mitt til Portugal.

- Nå må jeg reise hjem og begrave han før vi reiser på ny treningsleir.

Kamp

Dag-Eilev Fagermo forteller Dagbladet at han gjorde seg ferdig med sorgprosessen da beskjeden kom i romjula, og at tida siden har vært brukt til å være sammen med faren så mye som mulig.

- Før vi dro hit satt jeg sammen med han hver dag. Det var fint. Da beskjeden kom på tirsdag var det vanskelig å tenke på den kampen vi skulle ha mot Slavia Praha noen timer seinere. Men som sagt, det er en del av livet, han hadde et fint liv, og jeg er glad jeg fikk kjenne han i 53 år.

- Nå skal jeg hjem og arrangere begravelse og ta et siste farvel, sier Dag-Eilev Fagermo.

NY TRENER: Dag-Eilev Fagermo går fra Odd til VIF, hvor han har signert en kontrakt på tre år. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Ny VIF-sjef

31. januar ble Fagermo klar for Vålerenga. Da hadde VIF leitet etter ny trener siden Ronny Deila forlot jobben til fordel for New York City 6.januar.

- Jeg vil takke for tilliten. Jeg må takke de fire foran meg som sa nei, jeg var sikkert femtevalget. Det er sånn at jeg følge med i mediene jeg også, og de siste dagene har jeg fått flere henvendelser enn Erna Solberg, uttalte Fagermo på pressekonferansen.

Vålerenga havnet på en skuffende 10. plass i fjor, og dermed har Fagermo en jobb å gjøre for et lag som i fjor satte som mål å være medaljekandidat.

Fagermo hadde vært Odds hovedtrener siden 2008 før han takket ja til VIF-jobben. Under Fagermos ledelse rykket Odd opp fra OBOS-ligaen og ble en stabil aktør i toppen av norsk fotball.

I 2014 ble Fagermo hedret som årets trener i Eliteserien og årets telemarking etter at det ble dobbelt sølv etter Molde og Tor Ole Skullerud, både i serie og cup.