Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bilal Njie signerte for Odd

Fagermo med advarsel til ny spiller: - Jeg spiser vinger til frokost

Kantspiller Bilal Njie (19) går fra Vålerenga til Odd. Ble presentert på La Manga i kveld.

ENDELIG KLAR: Dag-Eilev Fagermo overrakte Bilal Njie Odd-drakta på La Manga i kveld. Foto: Odds Ballklubb Facebook-side
ENDELIG KLAR: Dag-Eilev Fagermo overrakte Bilal Njie Odd-drakta på La Manga i kveld. Foto: Odds Ballklubb Facebook-side Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre ganger ble han tilbudt kontrakt med Vålerenga. Tre ganger takket han nei, ifølge Dagbladets opplysninger. Ved 18-tida gikk Odd ut med nyheten om at Bilal Njie er klar for klubben.

Angrepsspilleren, som først og fremst er tenkt på høyrekant, sluttet seg i morges til troppen som dro til La Manga i Spania. Njie og Odd er enige om en treårskontrakt.

KLAR FOR ODD: Bilal Njie. Foto: vif.no
KLAR FOR ODD: Bilal Njie. Foto: vif.no Vis mer

- Bilal er Oslo-gutt fra Holmlia. Han er kantspiller med stor fart. Vi har signert en treårskontrakt og er veldig glade for at du kommer til Odd, sa trener Dag-Eilev Fagermo ved draktoverrekkelsen før kveldens trening.

- Men så er det som Steffen Hagen (midtstopper) pleier å si: Jeg spiser vinger til frokost, så bare husk på det, sa han og smilte.

Fagermo trekker dermed det lengste strået i kampen mot Ronny Deila. Njie er det andre Vålerenga-talentet som forsvinner på kort tid. I november gikk Herman Stengel (22) til Strømsgodset.

Stort talent

Dagbladet meldte allerede i helga at Njie var på vei bort fra Vålerenga. I formiddag skrev vi at neste stoppested er Odd. I kveld kom bekreftelsen, noe Odd sendte på sin egen Facebook-side.

Njies agent - Mikail Adampour i Tempo Sports Group - ville ikke avsløre noe i formiddag, men sa:

- Bilal Njie er uten tvil et av Norges største talenter. Det neste steget i hans karriere er essensielt for utviklingen hans som fotballspiller.

Daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, sier at det ikke umiddelbart er nye spillere på vei inn.

Bilal Njie spilte 21 kamper for Vålerenga 2 i fjor og prøvde seg også på A-laget. Fangsten ble fem mål og ni assist. Han kan brukes på begge kantene, som spiss og i en 10-er rolle.

- Bilal er en Vålerenga-gutt som vi ønsker å beholde i klubben! Derfor har vi i lang tid prøvd å signere ham videre hos oss, skrev sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i en SMS til Dagbladet i helga.

To andre klubber

Ifølge Dagbladets opplysninger har også to andre klubber vært på banen i kampen om Njie.

På La Manga spiller Odd kamper mot AC Horsens, Odense Boldklub og det kinesiske laget Shanghai Shenhue.

Også Vålerenga er for tida i Spania. Der spilte laget 0–0 mot russiske CSKA Moskva søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!