Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagermo mener Stabæks talentjakt er kvalm

- Har ikke rett på lokale spillere, svarer Bohinen.

OPPGITT: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerer på at Stabæk driver talentjakt i Odd Grenlands nærområde. Tull, mener Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX .
OPPGITT: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerer på at Stabæk driver talentjakt i Odd Grenlands nærområde. Tull, mener Stabæks sportsdirektør Lars Bohinen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX . Vis mer

||| • Følg Odd Grenland - Stabæk direkte fra kl. 16!

(Dagbladet.no): Stabæks ungdomssatsing har fått mye positiv oppmerksomhet denne sesongen, og talentenes frammarsj markeres trolig også ved at Thorstein Andersen Aase får starte sammen med Daniel Nannskog på topp mot Odd i Skien i dag.

Men nå høster talentjakten kritikk, fra nettopp Odd og Skien.

Odd-trener Dag Eiliv Fagermo er oppgitt over Stabæks forsøk på å hente blant andre Jiresse Suka Suka fra Ulefoss, samtidig som bærumsklubben ser på andre unge talenter i Telemark-området.

- Det er en skam og kvalmt at de ikke klarer å holde seg til sitt eget distrikt. For det første må det være en fallitterklæring mot talenter der inne. Et så folkerikt område bør ha nok av talenter, sier Fagermo til Varden.

- Odd vil aldri aktivt følge og kartlegge talenter i den aldersgruppen i et annet fylke. Det kan jeg garantere, sier han.

Må være konkurranse-dyktige
Sportsdirektør i Stabæk, Lars Bohinen, mener Odd må ta inn over seg at det er konkurranse om de største talentene i Norge.

- Odd skal selvfølgelig gjøre sitt ytterste for å være attraktive nok for de lokale talentene, men samtidig må de være klar over at dette er et konkurransemarked, sier Bohinen til Dagbladet.

- Det er ikke sånn at man har noen rett på de spillerne som sokner til området rundt klubben. Ambisiøse unge spillere vil vurdere alle alternativer de mener vil være til det beste for deres utvikling, sier Bohinen.

Han forteller at Stabæk konsentrerer seg om østlandsområdet når de kartlegger unge spillere, og at de ellers i landet lener seg på konkrete tips og spillere de kjenner til fra før.

- Vi kan ikke bli sure dersom andre klubber gir gode tilbud til spillere fra Bærum som vi ikke har klart å fange opp, på samme måte som Vålerenga ikke kan bli sure dersom vi henter en spiller fra Groruddalen.

- Odd må ta inn over seg at det eneste som gjelder er å være konkurransedyktige. Vi og andre lag i Norge legger så mye ressurser i talentutvikling at vi ikke kan begrense oss til bare nærområdet, sier Bohinen til Dagbladet.

Trenger ikke forlate Telemark
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo får støtte fra tidligere Odd-keeper og nå kretsansvarlig i Telemark Fotballkrets, Erik Holtan.

- Jeg skjønner hvorfor eliteserieklubbene søker talenter, men det bør de gjøre i sitt nærområde. I Oslo bør det være nok å ta av, sier Holtan.

- Talenter fra Telemark trenger ikke å reise ut av fylket for å bli gode fotballspillere. Vi har alle utviklingsarenaene her hjemme, mener han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media