Fagermo og Odd mistet sølvet i Molde

Molde sikret ny poengrekord.

Molde - Odd 2-0 (0-0)

MOLDE (Dagbladet): Den lille feiden mellom Molde og Odd har snart pågått en hel Tippeliga-sesong. Søndag møttes de i siste serierunde.

Og det var seriemesteren som gikk seirende ut av toppoppgjøret. Tor Ole Skullerud og hans menn vant komfortabelt 2-0 i generalprøven til årets cupfinale, og sikret samtidig ny poengrekord i Tippeligaen med 71 poeng.

Trener Tor Ole Skullerud var naturligvis en glad mann etter kampen.

- Dette var flott. Det var nydelig. Et stort øyeblikk, vedgår Skullerud til Dagbladet.

- Hvor viktig var det å ta den rekorden fra RBK?

- Jeg er veldig stolt over det og imponert over sesongen vår. Det var et poeng det i dag, og klare den rekorden, forteller han.

Molde ut i hundre Det var Molde som åpnet best. Som så mange ganger før denne sesongen, gikk de blåhvite i strupen på gjestene på Aker Stadion.

Etter bare seks minutter gikk Per-Egil Flo i bakken innenfor Odds 16-meter, men dommer Espen Berntsen valgte å la spillet gå videre.

Også Molde-spiss Chima Chukwu var på hugget. Nigerianeren skapte tidvis ubalanse i gjestenes forsvarsrekke.

Men et sølvjagende Odd spilte seg tilbake i kampen.

Både Ørjan Håskjold Nyland og Vegard Forren, som ikke var med på Moldes tap i Drammen forrige runde, var søndag tilbake i oppstillingen.

TAPTE SØLVET: Molde banket Dag-Eilev Fagermos Odd i siste serierunde. Samtidig vant Rosenborg over Strømsgodset på eget gress. Dermed gikk Odd glipp av Tippeliga-sølvet.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TAPTE SØLVET: Molde banket Dag-Eilev Fagermos Odd i siste serierunde. Samtidig vant Rosenborg over Strømsgodset på eget gress. Dermed gikk Odd glipp av Tippeliga-sølvet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Og Odd-spiss Frode Johnsen satte keeper Nyland flere ganger på prøve, men uten å sette skrekken i det gullfeirende hjemmepublikumet.

Dag-Eilev Fagermos menn tok mer og mer over og hadde flere muligheter til å ta ledelsen i Rosenes by.

Like før pause kom Moldes Fredrik Gulbrandsen rundt på kant og fikk slå hardt inn foran mål. Dessverre for hjemmelaget klarte ingen å videreføre ballen i mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

To på rappen Til pause sto det også uavgjort i Trondheim mellom Rosenborg og Strømsgodset. Men med hjemmeseier der, ville trønderne overta 2.-plassen til Odd.

Dermed lå alt til rette for en åpen andre halvdel i høstvakre Molde, med Odd jaktene scoring.

Hjemmelaget startet igjen friskest. Harmeet Singh hadde muligheten fra rundt 16 meter, men Odd-keeper Andre Hansen var raskt nede og avverget. Også «Moi» Elyounoussi fikk en stor sjanse fra kort hold. Dessverre for Moldes toppscorer gikk forsøket til side for mål.

Andre omgang ble langt mer underholdende, med høyere tempo og tøffe dueller. Det lå tydelig prestisje i oppgjøret.

Det var hjemmelaget som hadde føringen, og dem som produserte kampens største mulighet til da. I det 65. minutt kom Chima Chukwu alene med Odds keeper. Spissen valgte å vippe ballen over, men midtstopper Jarko Hurme fikk klarert like før målstreken.

Like etter fikk Odds sølvdrøm et skudd for baugen. Etzaz Hussain mottok ballen i 16-meteren til gjestene, og gjorde ingen feil da han plasserte ballen i hjørnet til Hansen.

Fem minutter etter fikk endelig Chima Chukwu også scoringen sin. Spissen vippet ballen over seg og en forsvarsspiller, og fikk kranglet ballen i mål. Et nydelig forarbeid til seg selv og sin tiende scoring for sesongen.

Dermed tok seriemesteren første stikk foran cupfinalen som spilles om to helger.