SKUFFET OVER ULLEVAAL: Dag-Eilev Fagermo ledet Odd til 1-0-seier over Vålerenga søndag. Det likte han godt. Verre var det med oppmøtet på Ullevaal. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKUFFET OVER ULLEVAAL: Dag-Eilev Fagermo ledet Odd til 1-0-seier over Vålerenga søndag. Det likte han godt. Verre var det med oppmøtet på Ullevaal. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Fagermo om møtet med Ullevaal: - Skremmende for norsk fotball

Publikum svikter Vålerenga.

* Vålerenga - Odd 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Odd kom til Ullevaal søndag som et topplag. Vålerenga er et bunnlag. Denne cocktailen av en fotballkamp fikk ikke folk til å gå mann av huse. Det offisielle tilskuertallet var 7667. Men trolig var bare halvparten på plass.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var alt annet enn imponert da han skuet utover landslagsarenaen.

- Det var det samme i fjor. Det er skremmende for norsk fotball, sier han til Dagbladet.

Solgte billetter

Vålerenga opererer med solgte billetter og ikke faktisk oppmøte. I ei tid der fotball-EM i Frankrike byr på flotte bilder fra tribunene, var det flest tomme stoler å se da Odd vant 1-0 i går.

- Du har andre klubber i norsk fotball som gjør det bra. De øker publikumstallet. Men det som skjer her (på Ullevaal) er skremmende, sier Fagermo.

GLISSENT: Store tribuneseksjoner sto tomme da Vålerenga tok imot Odd søndag.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GLISSENT: Store tribuneseksjoner sto tomme da Vålerenga tok imot Odd søndag.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Vålerenga burde vært et flaggskip. Et lag fra hovedstaden skulle i alle fall hatt 15.000 tilskuere i snitt. Dette er ikke bra for norsk fotball.

8500 tilskuere

Ifølge offisielle tall har Vålerenga et snitt på 8500 tilskuere så langt denne sesongen. Odd har i overkant av 8000 på Skagerak Arena i Skien, en by som har en tiendedel av folketallet i Oslo.

Rosenborg topper med et snitt på 18.300 tilskuere.

- Jeg tror det er like viktig i Oslo som i Telemark: Lokal forankring. Du må ha Oslo-gutter som spiller for Oslos stolthet. Resultater og poeng har naturligvis litt å si. Det kan hende de får en oppsving med ny stadion. Og vi trenger Vålerenga og Brann for at norsk fotball skal bli bedre, slår Fagermo fast.

Kjetil Rekdal kommenterer tilskuertallet slik:

RESPEKT: Dag-Eilev Fagermo takket den tilreisende Odd-fansen etter kampen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RESPEKT: Dag-Eilev Fagermo takket den tilreisende Odd-fansen etter kampen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg vet ikke hvor mange som var her. Men midt på sommeren i Oslo har aldri vært godt besøkt. De som var her lagde i alle fall god stemning.

Fornøyd

Fagermo var fornøyd med første omgang. Rafik Zekhnini (18) scoret kampens eneste mål rett før pause.

- Offensivt skapte vi ikke så mye i andre omgang. Men vi var rutinerte og tok vekk mye av intensiteten i spillet deres. Det var et topplag over forsvarsspillet vårt, påpeker Fagermo.

Verre er situasjonen for Rekdal og hans menn. Mens Odd ligger på andreplass, er Vålerenga på kvalik.

- Tabellsituasjonen er prekær. Vi må ikke innbille oss at vi er for gode til å rykke ned. Nå handler det om å få nok poeng, slik at vi redder plassen, sier Rekdal.