ODD-TRENER:  Dag-Eilev Fagermo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ODD-TRENER: Dag-Eilev Fagermo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Fagermo reagerer på Høgmos valg: - Merkelig

- Fredrik Semb Berge har vært outstanding.

(Dagbladet): Per-Mathias Høgmo tok onsdag ut troppen som skal møte Portugal, Island og Belgia i privatlandskamper i månedsskiftet mai/juni. I Skien satt Odds suksesstrener, Dag-Eilev Fagermo, og stusset over at en av hans nøkkelspillere ikke ble lest opp.

- Fredrik Semb Berge har vært helt outstanding for oss. Jeg skjønner ikke hvorfor han ikke er med. Det synes jeg er merkelig, sier Fagermo til Dagbladet.

Se uttaket her

Utfordrer Etter 2-0-seieren over Molde 16. mai seiler Odd opp som Rosenborgs fremste utfordrer. Fagermo har fått jobbe lenge og vel med laget, og i dag høster klubben fruktene: Skagerak Arena i Skien er blitt en maktfaktor i norsk fotball.

Fagermo trekker fram midtstopper Semb Berge som en årsak til at Odd bare har sluppet inn åtte mål denne sesongen. På Dagbladets spillerbørs har han et snitt på 6,00 - noe som gir andreplass. Lista toppes av Rosenborgs Jonas Svensson.

Semb Berge - som har tre A-landskamper - spilte i Odd fra 2008 til 2014. Så hadde han to mislykkede opphold i Brøndby og Molde. Nå er han tilbake der han skal være, påpeker Fagermo.

- Han har fått trent godt i vinter. Vi har fått orden på kroppen hans og han var meget god mot Molde. Sesongen sett under ett har han vært outstanding. Tilliten og tryggheten har vært viktig for ham.

Fire stoppere Høgmo har så langt tatt ut fire midtstoppere til privatlandskampene: Vegard Forren, Even Hovland, Ulrik Yttergård Jenssen og Stefan Strandberg.

Høgmo skal ta ut ytterligere tre spillere etter helgas tippeligarunde. Etter Portugal-kampen - som bare skal bestå av utenlandsproffer på grunn av kollisjon med Tippeligaen - forsvinner Yttergård Jenssen til U21-landslaget.

- Da lukter det i alle fall én stopper til, sier Dagbladets fotballkommentator Morten Pedersen.

GOD FOR ODD:  Fredrik Semb Berge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GOD FOR ODD: Fredrik Semb Berge. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Men jeg må skuffe Dag-Eilev Fagermo. Det kan fort bli Moldes Ruben Gabrielsen før Semb Berge. Jeg synes han har hatt en formidabel utvikling. Inntil videre er jeg usikker på om Semb Berge har internasjonale kvaliteter, eller om han bare er en god tippeligaspiller. Han dro ut og var ikke i næheten. Nå har han kommet tilbake og er god igjen. Det sier noe om nivået i Tippeligaen, men det kan også si noe om Semb Berge.

Advarer Dag-Eilev Fagermo minner om at Molde har sluppet inn 17 mål denne sesongen mot Odds åtte. Han mener det er merkelig at dette ikke viser seg i uttaket.

Men Pedersen advarer:

- Jeg vil minne om at folk har dratt ut tidligere og kommet tilbake og gjort det bra i Tippeligaen. Ola Kamara er et eksempel. Heller ikke han er god nok for det norske landslaget. Jeg holder døra på gløtt for at det samme er tilfelle med Semb Berge.

Odd møter Sarpsborg borte fredag. Det gir Høgmo anledning til å vurdere Semb Berge på nytt.