SKUFFET: Odd- trener Dag-Eilev Fagermo gremmet seg flere ganger på benken i Sarpsborg onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKUFFET: Odd- trener Dag-Eilev Fagermo gremmet seg flere ganger på benken i Sarpsborg onsdag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Sarpsborg - Odd

Fagermo slakter seks spillere: - De var ikke forberedt på kamp

- Utrolig skuffende, sier Odd-treneren etter 0-4-tapet for Sarpsborg i cupen.

Sarpsborg - Odd 4-0 (2-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Alt ser ut til å rakne for Odd-trener Dag-Eilev Fagermo (50) denne sesongen. I forrige uke røyk laget ut av Europa League. Onsdag kveld kjørte Sarpsborg over Odd og vant 4-0 i cupen.

I serien er det 13 poeng opp til lederen Rosenborg. Nå gjelder det å samle trådene og få til en sluttspurt. Men Fagermo var alt annet enn fornøyd etter overkjørselen på Sarpsborg stadion i fjerde runde.

- Første omgang var utrolig skuffende. Når vi hviler såpass mange spillere mot Sogndal, så er det fem-seks mann som ikke er forberedt på kamp i det hele tatt. Det må jeg si er utrolig skuffende, sier han.

Slik spilles kvartfinalene

Honnør

All honnør til Sarpsborg, som spilte en meget god kamp. De to første målene ble registrert som selvmål av Odd-keeper Sondre Rossbach. Krepin Diatta og Anders Trondsen scoret mål nummer tre og fire.

NEDTUR: Dag-Eilev Fagermo forlot Sarpsborg stadion med senket hode.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NEDTUR: Dag-Eilev Fagermo forlot Sarpsborg stadion med senket hode. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Vi kan ikke slippe inn sånne mål, sier Fagermo om de to første scoringene.

- Det var jo helt forferdelig. Første omgang var svak. I andre omgang gjorde vi et ærlig forsøk. Men vi klarte å få et mål imot med en gang.

Odd har spilt tre kamper på seks dager. Fagermo legger ikke skjul på at dette kan ha hatt noe å si for den svake innsatsen.

- Som jeg sa til Dagbladet: Det er en av norsk fotballs største utfordringer, sier han om det tette kampprogrammet.

- Vi tåler det ikke. Men vi hadde også spillere utpå der som ikke har spilt noe særlig. Men de sto stille og var ikke med i det hele tatt.

Fagermo roser Olivier Occean, Jone Samuelsen og midtforsvaret.

- Ellers var det stort sett flatt utpå der. Det holder ikke hvis vi skal vinne borte mot et så godt lag som Sarpsborg. Noen løp som virvelvinder. Men det hjelper ikke. Vi må ha et lag, som vi hadde mot Zagreb.

Suksess

For Sarpsborg fortsetter suksesen. Laget akter å gi Rosenborg kamp til døra om seriegullet. Og nå venter cupkvartfinale mot Mjøndalen.

- Det ble lettere enn jeg trodde, sier Sarpsborg-spiller Anders Trondsen til Dagbladet.

- Vi fikk to mål i første omgang. Etter det så det ut som at Odd ga opp. Vi var påskrudd fra start og spilte god fotball. Vi viste at vi er et godt fotballag.

Han fortsetter:

- Vi kjørte over Odd. Vi vet at når lag legger seg lavt, og alle vil ha ballen, så er vi gode til å sette opp kombinasjoner. Det var også moro å se at unggutta slapp seg løs.