FIKK KJEFT: Dommer Svein-Erik Edvartsen fikk kritikk for kampledelsen sin i kampen mellom Viking og Odd Grenland. Odd-trener Dag-Eliv Fagermo mente han dyttet til spillerne sine og ga feilaktige gule kort. Foto: Scanpix
FIKK KJEFT: Dommer Svein-Erik Edvartsen fikk kritikk for kampledelsen sin i kampen mellom Viking og Odd Grenland. Odd-trener Dag-Eliv Fagermo mente han dyttet til spillerne sine og ga feilaktige gule kort. Foto: ScanpixVis mer

Fagermo slipper straff

Slaktet dommer Svein-Erik Edvartsen i media da han fikk tilbud om å snakke ut i garderoben.

||| (Dagbladet): Dag-Eliv Fagermos utfall mot dommer Svein-Erik Edvartsen etter Odds 3-1-tap mot Viking søndag får ingen konsekvenser.

Det bekrefter leder av Påtalenemda i NFF, Egil Berglund, til Dagbladet i formiddag. Påtalenemda vurderte i dag om de skulle påtale Fagermos uttalelser til Doms- og sanksjonsutvalget.

Fagermo: - Edvartsen dyttet spillerne mine

Fagermo fikk tilbud av Edvartsen om å ta en prat i dommergarderoben etter kampen, da svarte Odd-treneren at han heller skulle slakte dommeren i media.

- Jeg har respekt for at spillere eller trenere er uenige i dommeravgjørelser. Men vi er blitt enige om at det er best å ta kritikken i rolige former og la pulsen synke før man uttaler seg. Det er ingen god utvikling når dommeren inviterer en trener inn i garderoben, og så velger treneren i stedet å ta den debatten ute på arenaen og i media, sa dommersjef i NFF, Rune Pedersen, til Dagbladet tidligere i dag.

I går gikk Fagermo ytterligere ut mot det han mener er dårlig kampledelse av Edvartsen. Blant annet sa han at dommeren truet spillerne hans.

- Han truer med å rapportere spillerne og dytter også til to av våre spillere. Under kampen var han opptatt av å være midtpunktet og ikke en usynlig kampleder. Dette hører ikke hjemme på en fotballbane, sa Fagermo til Fotballxtra.

Fagermo sier til Dagbladet i ettermiddag at han står på dommerkritikken av Edvartsen.

- Jeg ser at jeg kunne uttalt meg annerledes når det gjelder det jeg sa om å slakte ham i media. Men fokus må ikke komme bort fra at en dommer deler ut gule kort i hytt og pine, dytter spillere og truer dem med å rapportere dem. Fokus må ikke være på meg, sier Fagermo til Dagbladet.

Dagbladet kommer tilbake med mer