INTRODUKSJONEN: Nicklas Bendtner meldte seg for hjemmepublikummet med en strålende heading til 1-0.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
INTRODUKSJONEN: Nicklas Bendtner meldte seg for hjemmepublikummet med en strålende heading til 1-0. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Eliteserien:

Fagermo syns Odd var best før Bendtner meldte seg: - Det er lov å kjøpe en klassespiss for mange penger

Imponert av den store dansken.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Odd 3-0.

Mike Jensen varslet om en Nicklas Bendtner i form før serieåpningen i Trondheim, og i kveld fikk alle se hva han snakket om.

Den danske kraftspissen var god i omtrent alt han gjorde, scoret det forløsende første målet, og ga RBK-supporterne håp om noe virkelig stort denne sesongen.

- Egentlig var det litt overraskende at han er på dette nivået så kjapt. Det er noe annet med trening enn kamp, og man lurer på hvordan fysikken hans er, hvor lenge holder han, er han i god nok form når det virkelig gjelder. Men det så veldig bra ut, sier Jensen til Dagbladet.

- Nå kan folk begynne å snakke med rette. For det han leverer i dag er helt «outstanding». Stort sett alt han var involvert i kom han vellykket ut av, og det er jo han som får oss i gang i dag. Det er akkurat sånn vi skal benytte ham, og vi ser i andre omgang hvordan vi får roen når vi bare kan prikke den opp til Bendtner. Han var veldig god, mener dansken.

Hareide følger med

Deilig for ham, og deilig for oss, oppsummerer Mike Jensen, mens en avmålt Bendtner selv etter kampen oppsummerte med at det hadde vært en god start.

- Hvor mange mål kan han score i år?

- Det vet jeg ikke. Men det er mange, sier Jensen.

- Har du en beskjed til landslagssjef Åge Hareide om Bendtners nivå?

- Mon ikke Hareide følger nøye med. Det kan jeg tenke meg han gjør, sier RBK-kapteinen, vel vitende at hovedmotivasjonen for Bendtners trønderske eventyr er å komme seg tilbake på Danmark.

Lov å kjøpe klasse

Dag-Eilev Fagermo så laget sitt spille en veldig god time før Nicklas Bendtner stjal rampelyset. Han tror Rosenborg har gjort en god handel her.

- Det er en klassescoring. Og han er god feilvendt, han er rolig, legger ballen ned. Det ser ut som en bra spiller, det er ingen tvil om det, sier Fagermo til Dagbladet, litt skuffet over at den gode forberedelsen ikke holdt til poeng.

- Det var bra lenge, vi var klart best fram til Bendtner scoret. Men sånn er det når du henter en klassespiss. Det er lov, det. Det er lov å kjøpe en spiss for mange penger. Den scoringa - det er dårlig press på innlegget - men etter det er det kjørt. Etter det nyttet ikke strategien vår, da måtte vi jo score mål. Men vi hadde vel ikke et skudd på mål i andre omgang, oppsummerer Odd-treneren.