Fagermo tente RBK-spillerne før toppkampen

- Han heller bensin på bålet.

• ODD - RBK 1-2 (1-1)

SKAGERAK ARENA (Dagbladet): Før helga sammenlinget Odd-trener Dag-Eilev Fagermo sitt eget lag med Barcelona i et intervju med TV 2. Samtidig sa Fagermo at Rosenborg ikke er gode nok til å vinne seriegull. Det fikk Pål André Helland til å reagere.

- Man må lure på om han er vel bevart. Det var en stram sammenligning å dra, synes jeg. Vi må kanskje holde oss på den jorda vi er på før vi ser videre, sier Helland til Dagbladet.

Ekstra motivert Rosenborg vant toppoppgjøret mot Odd 2-1 etter at Helland satte inn trøndernes første scoring på et frekt frispark. Etter kampen forteller kantspilleren at han ble ekstra motivert av Fagermos uttalelser.

- Han heller bensin på bålet. Vi får ekstra motivasjon. Det er ikke hver dag vi møter Barcelona på bortebane ... Odd så ikke akkurat ut som Barcelona i 2. omgang. Midtbanespillerne våre fikk jo nesten kink i nakken, for de sto jo bare og kikket opp i lufta på ballene som gikk over hodet på dem, sier Helland.

- Han sier så mye rart. Det er bare fjas, uansett, sier Alexander Søderlund til Dagbladet.

Etter at Bentley utlignet for Odd 27 minutter ut i oppgjøret, tok Rosenborg mer og mer over etter hvilen.

- Vi hadde ikke god nok aggressivitet i 1. omgang. Den fikk vi justert til den andre. Da kjørte vi over dem, mener Helland.

- Ekstremt tilfredsstillende Han ble selv erstattet av Riku Riski ti minutter før full tid. Like etter ble Helland vitne til at samme mann satte inn 1-2 på straffespark, etter at Søderlund ble felt. Da trodde hele Skagerak Arena at alle poengene ville bli med til Trondheim, men på overtid fikk Odd en gyllen mulighet på straffespark til å få med seg et uavgjortresultat.

Men straffesparket fra Espen Ruud reddet André Hansen på mesterlig vis. At keeperen forlot nettopp Odd til fordel for Rosenborg før sesongen gjorde øyeblikket ekstra emosjonelt.

OVERTIDSDRAMA: RBK-keeper André Hansen ble omfavnet av lagkameratene etter å ha reddet straffe fra Espen Ruud på overtid. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
OVERTIDSDRAMA: RBK-keeper André Hansen ble omfavnet av lagkameratene etter å ha reddet straffe fra Espen Ruud på overtid. Foto: Anders Hoven, Digitalsport Vis mer

- Det var veldig spesielt å gjøre det foran mine gamle supportere. Odd-fansen sang navnet mitt etter pause. Det viser at jeg hadde en stor stjerne hos dem. Så dette er stort, sier Hansen til Dagbladet.

- Det er en ekstrem tilfredsstillelse å se at lagkameratene er så fornøyde med det jeg gjorde, fortsetter keeperen.

Og Hansen får skryt av trener Kåre Ingebrigtsen.

- Det er en enormt viktig redning for oss. Det er fantastisk. Det er ganske stor forskjell på ett og tre poeng. Det er en jevn liga, hvor alle poengene er viktige, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Tror på gull Seieren betyr at Rosenborg står med fem seirer og én uavgjort etter sesongens seks første kamper. Det får Helland til å tro på gull.

SCORET: Riku Riski satte inn 1-2 for RBK på straffe etter åtte minutter før full tid. Foto: Anders Hoven, Digitalsport.
SCORET: Riku Riski satte inn 1-2 for RBK på straffe etter åtte minutter før full tid. Foto: Anders Hoven, Digitalsport. Vis mer

- Det står mellom oss og Molde. Hvis fysioene våre gjør jobben, setter jeg pengene mine på at vi blir seriemestere. Vi er veldig bra for tida og har troen på det vi gjør. Vi skal være vanskelige å slå, sier Helland.

I går sto han i pressesonen sammen med Fagermo. Og selv om Fagermo fikk servert et stikk tilbake av Helland, lar ikke Odd-treneren seg provosere.

- Jeg står for det jeg har sagt. Når du skal gjøre det godt, må du ville ha ballen. Når vi klarer å ha rundt 70 prosent ballbesittelse her i dag, er jeg veldig stolt, sier Fagermo til Dagbladet.

GLEDE RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ga Alexander Søderlund en god klem etter kampen. Foto: Anders Hoven, Digitalsport
GLEDE RBK-trener Kåre Ingebrigtsen ga Alexander Søderlund en god klem etter kampen. Foto: Anders Hoven, Digitalsport Vis mer