Fagermo til dommer­sjefen: - Bedre før

Eliteseriens dommere har måtte tåle kritikk etter flere avgjørelser denne sesongen. Nå mener Dag-Eilev Fagermo (53) at dommersjef Terje Hauge må se på sin forgjenger.

AKTIV: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fargermo på trening på Intility. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AKTIV: Vålerenga-trener Dag-Eilev Fargermo på trening på Intility. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Intility (Dagbladet): Sammen med flere andre, har Vålerenga vært et av lagene som har vært involvert i flere kontroversielle dommersituasjoner denne sesongen. Sist på søndag, hvor de fikk annullert et Mjøndalen-mål, da Vålerengas sisteskanse Kjetil Haug ble liggende nede etter en duell.

På tross av at akkurat den avgjørelsen gikk Oslo-lagets vei, har Dag-Eilev Fagermo har vært kritisk til flere dommeravgjørelser denne sesongen. Blant annet etter situasjonene med Herolind Shala og Sam Adekugbe, som begge resulterte i røde kort. Fagermo har vært uenig i flere avgjørelser og sier det er vanskelig å uttale seg om dommernes prestasjoner.

- Det er vanskelig å si noe om det, for hvis du sier noe blir det bare bråk. Det er ingen som skal snakke om dommerne, forteller Vålerenga-treneren.

Savner antenner i dømmingen

Fagermo sier han savner flere ting med dagens dommere, og mener Eliteserien trenger typer som har en annen tilnærming til dømmingen sin. Han mener at dagens dommere burde hente inspirasjon fra noen år tilbake.

- Vi mangler Rune Pedersen-typer. Han var en fantastisk dommersjef. Han hadde et smil rundt munnen og sosiale antenner inn i dømminga, forteller Vålerenga-treneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer