Fagermo vant prestisjeduellen mot Godset

Odd Grenland opp på sølvplass.

SØT SEIER FOR FAGERMO: Dag-Eilev Fagermos Odd vant duellen mot gamleklubben Godset i Skien. Her er det en Lars Ivar Moldskred på bærtur i første omgang. Simen Brennes frispark gikk rett i mål fra svært langt hold.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
SØT SEIER FOR FAGERMO: Dag-Eilev Fagermos Odd vant duellen mot gamleklubben Godset i Skien. Her er det en Lars Ivar Moldskred på bærtur i første omgang. Simen Brennes frispark gikk rett i mål fra svært langt hold. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

||| SKIEN (Dagbladet.no): Odd Grenland - Strømsgodset 2-1

Dag-Eiliv Fagermo hisset på seg halve Drammen da han forlot Strømsgodset til fordel for Odd for halvannet år siden.

I kveld møtte han gamleklubben før første gang siden den småkontroversielle avskjeden - og gjensynsgleden var definitivt på Fagermos side.

På en middelmådig dag gjorde Odd akkurat nok til å ta de tre poengene, takket være Jacob Sørensens matchvinnerscoring etter 65 minutter.

Dermed inntar gjengen fra Skien andreplassen i Tippeligaen - i hvert fall fram til Molde har spilt i morgen.

- Nå gir tabellen en indikasjon på hvordan Tippeligaen blir. Vi blir i hvert fall ikke noe bunnlag nå. Når vi vinner slike slitekamper, hvor vi pådrar oss masse brudd men likevel tar tre poeng, da er vi rett og slett et topplag, sier Fagermo til Dagbladet. 

Han berømmer gamleklubben Strømsgodset for å ha gjort Odd dårlige.

- Vi må akseptere at de var flinke til å gjøre oss dårlige. Det blei den dårligste hjemmekampen vi har spilt i år, men vi møter en god motstander. Selv om de har tapt mange bortekamper har de vært veldig nære i flere av dem.

- Var det spesielt å møte Godset for første gang som Odd-trener?

- Nei, ikke her hjemme. Det var jo nesten ikke bortesupportere heller. Vi hadde alt å tape, men viser styrke som vinner, sier han.

Ubeseiret hjemme

Odd ubeseirede rekke på hjemmebane har fått Odd-treneren til å uttale at Skagerak Arena er en verre bortearena enn Lerkendal.

Legg til at Strømsgodset er Tippeligaens verste bortelag - og det meste skulle tyde på en komfortabel hjemmeseier.
Slik så det også ut da en friskmeldt Simen Brenne satte inn sitt fjerde seriemål for sesongen etter 20 minutter, etter en god Odd-periode.

Et frispark i korridor fra over 35 meter ble løftet inn i feltet, Godset-keeper Lars Ivar Moldskred ruset ut for å bokse, men feilberegnet grovt.

Dermed ble han hjelpeløs tilskuer til at ballen suste over hodet hans og inn i det tomme målet. Enda en keepertabbe i Tippeligaen, i det som tegner til å bli en rikholdig kavalkade når sesongen tar slutt i høst.

- Vi har trent på det. Kovacs skal gå i keeper, og serven skal treffe kassa. Vi hadde faktisk enda et frispark som holdt på å gå inn, men keeper gjorde en kjemperedning, sier Fagermo.

Strømsgodset holdt på å svare noen minutter seinere. Ola Kamara fikk heade fritt fra fem meter, men Arni Gautur Arasons velutviklede reflekser reddet Odd fra baklengs.

Islendingen måtte imidlertid kapitulere etter en drøy halvtime.

Øyvind Storflor har ikke sin styrke i hodespillet, men fra spissen av 5-meteren headet ballen i en vakker bue over Arason og i mål på Joel Riddez' presise innlegg.

Sørensen ble helt

1-1 holdt seg til pause - og det var greit nok med tanke på at Strømsgodset var fullt på høyde med Odd i andre del av omgangen.
Gjestene gikk respektløst til verks også etter pause.

Særlig Alfred Sankoh var giftig på kontringer, og hadde nesten vært alene gjennom om ikke Torjus Hansén hadde felt ham rett ved midtstreken. Odd-stopperen slapp med gult - og kan være glad for det.

Hjemmelaget sleit med å skape noe som helst og virket rådville. Men 25 minutter før slutt kom det forløsende ledermålet:
Brenne slo inn fra venstre, og Peter Kovacs rakk nesten fram med Glenn Andersen på slep. Bak ham kom imidlertid Jacob Sørensen i hundre, og den lille dansken stanget ballen i mål ved første stolpe.

Strømsgodset hadde noen farligheter de siste 20 minuttene, men en god Arason stoppet alt som kom, og ble fortjent kåret til dagens Odd-gutt. 

- Er det noen bedre keepere i Tippeligaen enn Arason? Han er en matchvinner, sier Fagermo.

Føler seg snytt

Godset-trener Ronny Deila kritiserte dommer Tom Harald Hagen etter kampen.

— Det var mange situasjoner der ute som aldri bikket i vår favør. Men i år er det tydeligvis slik at vi ikke skal få ta poeng borte. Vi får ingenting gratis på bortebane, som Rosenborg og Brann ofte får, sier Deila til NTB.

Fredrik Winsnes mener Strømsgodset ble snytt for en klar straffe.

- Kamara ble sparket rett ned, jeg ser det klart og tydelig, sier han til Dagbladet.

Selv snakket han på seg et gult kort i en annen situasjon i andre omgang - hans fjerde for sesongen.

- Jeg sa bare «han tar ballen», og så gjentok jeg det én gang. Det fikk jeg gult kort for, sier en oppgitt Winsnes.

SEIERHERRE:Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo kunne koste på seg et smil etter å ha tatt tre poeng fra sin forrige arbeidsgiver.
Foto: Trond Reidar Teigen  / SCANPIX
SEIERHERRE:Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo kunne koste på seg et smil etter å ha tatt tre poeng fra sin forrige arbeidsgiver. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer